Game ontwerp met jongeren

Bij VZW Jong in Gent geeft Ingwio D'Hespeel een workshop 'Maak je eigen app'. Ingwio is docent Digital Design Studio aan LUCA, school of Arts campus Gent. De workshop is in het kader van het onderzoeksproject MUV2020*.  Een tiental jongeren leven zich uit met pen en papier en tonen wat zij een leuke app zouden vinden. Hierbij krijgen de onderzoekers inzicht in de speldynamiek van jongeren, maar ook in de soorten beloningen en mobiliteitskeuzes die zij maken. In de zomer van 2018 wordt een eerste versie van de app gelanceerd, waarbij men punten verdient indien men zich duurzaam verplaatst. Deze punten ruilt men in voor een beloning op individueel of op wijkniveau. 

* MUV2020 staat voor Mobility Urban Values. Het is een 3-jarig onderzoeksproject van de Europese Unie. Centraal staat het promoten van duurzame mobiliteitskeuzes in steden via een game. Samen met bewoners, handelaars en beleidsmakers wordt de game ingevuld en toegepast in een app. LUCA is een officiële partner van MUV2020.

Wil je op de hoogte blijven van MUV2020, schrijf je dan in voor 'MUV: The next level'. Ontvange gratis 4X per jaar deze digitale nieuwsbrief in je mailbox. 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by