LUCA awards op de academische opening

LUCA wil haar pas afgestudeerden graag jaarlijks in de bloemen zetten en heeft daarom prijzen in het leven geroepen. De prijzen zijn belangrijk voor het jong artistiek geweld én voor LUCA School of Arts. Want de awards kunnen maar bestaan dankzij de bijzondere samenwerking met partners zoals Flanders DC, Cas-Co, C-mine Crib, het Frans Masereel Centrum, de Commisse van Actuele Kunst van KU Leuven en de Sint-Lukasgalerie. De samenwerking tussen de spelers uit het creatieve veld en LUCA bestaat niet alleen uit financiële steun maar ook uit projectondersteuning.

De Flanders DC Award, uitgereikt aan een veelbelovende creatieve ondernemer uit onze professionele bacheloropleidingen, ging naar Edouard Schneider. Hij krijgt van Flanders DC een begeleiderstraject tot creatieve ondernemer. Marie Boutsen van Flanders DC kwam naar voor om de prijs mee uit te reiken.

De Cas-Co Award staat voor een werkperiode in de N+1 ruimte van Cas-Co om een artistiek project te ontwikkelen en te presenteren aan het publiek. De gelukkige winnaar was Manuel Penteado. Sammy Ben Yakoub van Cas-Co kon Manuel Penteado op het podium eigenhandig feliciteren.

De C-mine Crib Award voor een veelbelovende jonge designer ging naar Beatrijs Van Hoof voor haar pracht project App.oe. Ze krijgt één jaar gratis een flex seat aangeboden in C-mine Crib mét begeleiding van experts in de commercialisering van haar product.

Manuel Penteado viel een tweede keer in de prijzen met de prijs van de Commissie Actuele Kunst van KU Leuven. Vicerector Raymaekers van KU Leuven overhandigde de prijs aan Manuel Penteado. Penteado krijgt een artist in residency aangeboden in het BAC atelier in Leuven.

Ook de Sint-Lukasgalerie kende een prijs toe en wel aan Remko Vander Auwera. Die krijgt de kans om een eigen expositie in de galerie op te bouwen.

Ten slotte was er de Dirk Lauwaert scriptieprijs en die ging naar Charlotte Stuby voor haar scriptie “Creatures in Reality”. De masterthesis van Charlotte leest volgens de jury als een travelogue, een poëtische zoektocht, die de lezer meevoert vanuit het banale en alledaagse van textiele hoezen en voorhangen naar een fantastische wereld van verbeelding en verruimde perceptie. De scriptie van Stuby zal uitgegeven worden door Grafische Cel van LUCA campus Sint-Lucas Gent.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by