Studenten en alumni maken indruk op FilmFest Gent

Film Fest 2017 was een prachteditie voor LUCA Schoof of Arts. Sahim Omar Kalifa studeerde lang gelden af in Brussel en won met zijn regiedebuut ‘Zagros’ de  Grand Prix voor de beste film, de hoofdprijs van het filmfestival. Sahim Omar Kalifa werkte zich de laatste jaren al in de kijker met sterke kortfilms als ‘Land of the heroes’ en ‘Baghdad Messi’, Zagros’ komt in de cinema op 15 november.

De pas afgestudeerd Hans Vannetelbosch sleepte de ACE Image Factory & The Fridge Publieksprijs voor zijn kortfilm ‘Sons of No one’ in de de wacht. De kortfilm wordt tweemaal geprogrammeerd tijdens de LUCA Showcase. Ook ‘Croisé’ van Elke Vanoost werd geselecteerd voor de Belgian Student Shorts. ‘Croisé’ won de Nationale Loterijprijs voor de Beste Belgische Studentenkortfilm. De Belgian Student Shorts zijn nog te zien op donderdag 19 oktober om 19u30 in Sphinx Cinema. Niet te missen dus.

En ook voor muziek vielen een alumnus van LUCA in de prijzen. Exact een jaar geleden kondigde Jef Neve op facebook trots aan: "Composing the soundtrack voor 'Sprakeloos'!". Deze week ontving de veelzijdige pianist een award voor Best Original Score for a Belgian Production. De pianomuziek in de film is heel sober en werkt zeer verstillend.

Na de slotceremonie eindigde Film Fest Gent met de première van de Vlaamse film ‘Charlie en Hannah gaan uit’ van Bert Scholiers. Dit langspeeldebuut is een verrassende komedie. Bert Scholiers is trouwens ook co-scenarist van Sprakelooks. Daarnaast gingen ook films van Kaat Beels, Nathalie Basteyns en Jonas Govaerts in première. Kaat Beels ('Beau Séjour') en Jonas Govaerts ('Welp') regisseerden saemn ook de nieuwe thrillerreeks 'Tabula Rasa'voor één.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by