A-Z night #6: Beyond the Urban - The creative potential of the periphery

Tijdens deze 6de editie van A-Z kijken we voorbij het stedelijke. Steden, de plekken van groei en innovatie, zijn in trek, ook onder de creatieven. Dergelijke centra lijken een impuls te geven aan de artistieke praktijk. Maar wat ligt er buiten die groeipolen? Wat vinden creatieven op het platteland dat ze niet in steden vinden? En hoe kunnen zij de periferie van nieuwe impulsen voorzien?

De volgende gasten geven inzicht in hun eigen zoektocht:

Tine Segers (BE)
Startpunt van deze avond is het doctoraatsonderzoek van architecte Tine Segers over de potentie van demografische krimp. Ze werkte aan tentoonstellingen bij Architecture Workroom Brussels en Rotor en onderzocht thematieken zoals vastgoedspeculatie en de open ruimte in Vlaanderen.

Stephan Petermann (NL/DE)
Stephan Petermann maakt deel uit van de harde kern van OMA (het architectenbureau van o.a. Rem Koolhaas) en onderzoekt de toekomst van het platteland. Deze inzichten worden in 2019 gepresenteerd in het Guggenheim Museum in New York.

Kathrin Böhm (DE/UK)
De in Londen gevestigde kunstenaar Kathrin Böhm richt zich op sociaal artistieke methoden om de voortdurend evoluerende menselijke relatie tot stedelijke en landelijke praktijken te verhouden. Zij is  mede-oprichter van de internationale kunstenaarsgroep MyVillages die het platteland als ruimte voor culturele productie beschouwd.

Gert Robijns (BE)
Beeldend kunstenaar gert Robijns woont en werkt in Borgloon. In zijn artistieke werk richt hij zich op die specifieke fysieke omgeving. Momenteel ontwikkelt hij een nieuw grootschalig lokaal project: Reset Regio Haspengouw.

 

Host van de A-Z nights is Katharina Smets. Ze is onafhankelijk radiomaker, werkt o.a. voor VRT, VPRO en BBC en zoekt altijd naar straffe verhalen en scherpe inzichten.

Illustrator Wide Vercnocke zorgt live on stage voor visuele interpretaties van alles wat besproken wordt.

Noortje De la haye en Willem Kissembeek staan, samen met studenten van PXL-MAD,  garant voor een gedrukt beeldessay dat je na afloop van de avond ontvangt.

Jozefien Van Beek volgt de discussies, reflecteert en vat de avond samen in een verslag.

 

Praktisch

Wanneer? 20 februari & 13 maart 2018

Deuren open: 19u, start: 19u30

Locatie: De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt

 

Prijs per avond

€9,-

€6,- (studenten- of lerarenkaart)

Incl. een drankje in het café van De Nieuwe Zaal.

 

De voertaal van A-Z nights is Engels.

Tickets

Facebook

A-Z nights is een initiatief van Z33, Architectuurwijzer, PXL-MAD School of Arts, LUCA School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.

De avonden zijn samengesteld door Veerle Devreese en Pien Visser -  creative consultancy Cornelis Serveert.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by