wo 01.09.2021

Campus Lemmens, Lemmensberg 3, 3000 Leuven

Theatervoorstellingen en performances

‘Adjabet, hoofdstuk I’ is een performance waarin gevoelswerelden worden gekanaliseerd in een symbolisch alfabet. De primaire kleuren belichamen de archetypes van dit alfabet, die elk op zich een universum van menselijke energie en emotie representeren. Steeds vertrekkende vanuit een ritueel, met vragen zoals
“hoe smaakt blauw? hoe beweegt geel? hoe ruikt rood?” ontpopte de kleuren zich tot gelaagde personages die hun realiteitsbeleving via tekst, beeld, klank en vooral via de performers - naar een aardse vorm vertalen. De kleuren stellen op hun beurt vragen zoals “Hoe ruikt verdriet? Welke kleur heeft schaamte? Hoe beweegt teleurstelling?”. Wat het betekent ‘terugkeren naar de bron’?

Dit eerste deel van een trilogie is een performance zowel als een verteringsproces, waar datgene dat niet meer ten dienste staat van innerlijke vreugde met veel liefde vernietigd wordt.

Adja Fassa is theatermaker en zangeres, die eveneens schrijft en speelt. Ze studeerde Drama aan het KASK te Gent, waarna ze een opleiding Jazz/zang volgde te LUCA Leuven. In een poging om performance en zang met elkaar te verbinden in een eigen taal, zette ze haar studies verder te LUCA Drama.

‘Adjabet, hoofdstuk I’ zijnde haar Bachelorproef.

Van jongs af aan heeft zij steeds de diepere lagen van haar medemens willen begrijpen, op zoek naar wat de kern van een ziel precies inhoudt. Eveneens heeft ze een fascinatie voor ‘de wereld die in een symbool leeft’. Die elementen zijn haar drijfveer geworden voor het creëren van een eigen taal: een alfabet dat bestaat uit het sensorische - beweging, geur, klank - en tekst, haar schrijfstijl bestaande uit het deconstrueren en abstraheren van taal, in een poging dichter bij het ritme van de betekenis te komen. Hiermee probeert ze de gevoelens en sfeerwerelden te beschrijven die wij allemaal (?) ervaren, maar moeilijk kunnen benoemen.

#weart
#wijzijnlucadrama

Waar/wannneer

  • woensdag 1 september om 20u
  • donderdag 2 september om 20u
  • vrijdag 3 september om 18u

Campus Lemmens, Lemmensberg 3, 3000 Leuven
Route: https://g.page/LUCADrama?share
Verplichte reservatie via: reservatie@lucadrama.be

Organisatie

  • productie: LUCA Drama – LUCA School of Arts, campus Lemmens, Leuven
  • coaching: Barbara Vandendriessche
  • algemene coördinatie en planning: Emmelien Monnens
  • productie en communicatie: Kristof Van Perre
  • technische coördinatie: Godfried Verschaffel
  • muziek en spel: Kamal Tall, Frédérick Nizeyimana Gatabazi, Joelle Francis
  • dank voor de extra steun: Jens Heremans, Alexis Nootens, Tom Germain, Lore Verhoeven, Ruben Ndeze, Mathijs Deheegher, Bram Godts en Nik Van Nuffelen
LUCA Graduation '21

Ieder jaar toont LUCA School of Arts met gepaste trots het werk van haar afstuderende bachelors en masters. Ondanks de moeilijke omstandigheden verrassen onze bachelors en masters je ook dit jaar graag met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken. Nieuw artistiek geweld kan je in real life ontdekken in Brussel, Gent, Genk en Leuven of online op onze website.

Welkom!

#WeArt #LUCAgrad21 #LUCAschoolofarts

Spread the word