#LUCAalumnus

Verhalen van alumni

Afgestudeerd? Ook na je studies willen we de band met jou niet verliezen. Een diploma van LUCA is immers meer dan een diploma, het is een band voor het leven. De alumni van LUCA maken deel uit van een netwerk van designers en kunstenaars die hun waarde in het artistieke veld en in de creatieve industrie keer op keer hebben bewezen. Met haar alumniwerking wil LUCA het contact met die alumni behouden en het contact tussen alumni onderling stimuleren.

De LUCA-alumni, een sterk netwerk

Dat netwerken noodzakelijk is hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Als alumnus van LUCA ga je deel uitmaken van een netwerk van designers en kunstenaars die hun waarde in het artistieke veld en in de creatieve industrie keer op keer hebben bewezen. Het zijn stuk voor stuk mensen die je kunnen helpen bij het verkrijgen van werk en het realiseren van een opdracht.

Bekijk ons netwerk

LUCA versterkt dit door samen te werken met Younite, een app waarmee je eenvoudig en snel andere creatieve geesten vindt of kan meewerken aan de artistieke projecten van andere kunstenaars en ontwerpers.

Leren, een levenslange ambitie

Ook nadat je je diploma behaalde kan je bij LUCA terecht voor rist activiteiten die je inspireren en verrijken. Je kan bij ons terecht voor masterclasses, lezingen en symposia, maar ook voor postgraduaatsopleidingen, een lerarenopleiding en een reeks van infodossiers die je kunnen helpen bij je verdere carrière.

​​​​​​​Jobs en stages

Je zoekt een nieuwe uitdaging? LUCA lijst voor jou de belangrijkste sites op waar je jobs in de creatieve sector kan vinden. Uiteraard vind je op onze pagina ook vacatures aan onze hogeschool.

​​​​​​​Diploma kwijt?

Je bent je hogeschooldiploma kwijt of het is vernietigd? Voor een vervangend attest kan je terecht bij je hogeschool.

Via dit formulier kan je als alumnus studiegerelateerde attesten opvragen uit jouw verleden bij opleidingen waar LUCA momenteel de verantwoordelijkheid voor draagt. Afhankelijk van het soort attest kunnen er administratie- of verzendingskosten worden aangerekend.

Contact

Ben je alumnus en wil je iets bekendmaken? Of wil je als organisatie samenwerking met de alumniwerking van LUCA School of Arts? 

Nieuws & agenda voor alumni

5Oct

Platform voor maatschappelijke discussie en documentaire cinema

18Feb

You’re invited to the jumper-cable-window-web.

5Oct

Een debatreeks over zaken die ons ’s nachts wakker houden.

19Jan

Tentoonstelling LUCA Showcase '20 

Hoe ongewoon opmerkelijk het mag klinken in Corona-tijden, ook in 2020 studeerden er aan LUCA School of Arts bijzondere talenten af die vooruitblikken op een creatieve toekomst. Juist in troebele tijden groeit bij velen de behoefte om hun eigen levenstraject in handen te nemen. De jongste kunstenaars- en ontwerpgeneratie leeft mee met de hartklop van deze tijd. Hoe kijken ze naar de wereld en wat beweegt hen?

6Oct

Platform voor maatschappelijke discussie en documentaire cinema

22Sep

In de hele muziekgeschiedenis in het algemeen, en in de operageschiedenis in het bijzonder, neemt Richard Wagners epos Der Ring des Nibelungen een erg bijzondere plaats in. Zo is deze tetralogie het langste muziekdramatische werk dat tot het repertoire behoort; heeft ze een bijzonder gehalte aan dramatische spankracht; is ze ongemeen vernieuwend geweest op formeel gebied; heeft ze heel wat componisten geïnspireerd, ook buiten het genre opera; enz. 

18Oct

Platform voor maatschappelijke discussie en documentaire cinema

22Oct

Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, out-of-the-box lezingen en eigenzinnige perspectieven. Verwacht avonden vol nieuwe inzichten over de artistieke praktijk van de toekomst. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve sector.

4Feb

De Filmavonden 2020 brengen dit jaar filmmakers samen die van voyeurisme een erezaak maken, de camera tot  centraal personage verheffen of het oog van de camera tegen zichzelf  richten. Rear Window! trapt de filmreeks op gang