Met deze zomertentoonstelling wordt het startschot gegeven van een structurele samenwerking tussen de Faculty Club en LUCA School of Arts. Alumni van de kunsthogeschool tonen in het bijzondere historische kader van de Faculty Club hun kunstwerken aan de vele bezoekers.

Voor deze tentoonstelling hebben de drie foto-opleidingen van LUCA 4 recente alumni geselecteerd. Niet zomaar de eerste, de beste; maar alumni die op een korte tijd  - en, laten we niet vergeten, in een niet evidente pandemie-periode -  op een succesvolle manier hebben weten te timmeren aan hun artistieke loopbaan. Stap-voor-stap nemen ze hun plaats in de kunstwereld in. Dus zeker te volgen in de toekomst.

In de tentoonstelling zit niet echt een inhoudelijk concept of een rode draad. Dat is een bewuste keuze om zo de artistieke persoonlijkheid van deze vier jonge talenten optimaal tot haar recht te laten komen.

De vier kunstenaars tonen elk uitermate persoonlijk werk dat op een boeiende en kwalitatieve manier gebruik maakt van de rijke beeldende mogelijkheden van het medium fotografie. Daarbij slagen ze er in om hun inhoudelijke ideeën en concepten op een doordachte manier fotografisch te vertalen en dat door te trekken in de presentatie van hun foto’s.  Door het fijn afstemmen van de fotografische techniek op de inhoud, op hun verhalen weten ze op een meesterlijk manier het “snapshot”-karakter dat soms nog aan de fotografie wordt toegekend, te overstijgen.

De tentoonstelling is tot het half september te bezoeken tijdens de openingsuren van de Faculty Club.

Info: artoffice@luca-arts.be

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts

Spread the word