Angyvir Padilla is een van de drie laureaten van de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. Onderdeel van de prijs is een tentoonstelling waarbij ze nieuw en recent werk brengt in een groepstentoonstelling die met de twee andere laureaten. De tentoonstelling loopt nog tot 3 oktober 2021 in het SMAK in Gent.

Angyvir studeerde in 2018 af aan de afstudeerrichting Vrije Kunsten op campus Sint-Lukas Brussel. Ze ontwikkelt immersieve installaties en performances die begrippen zoals thuishoren, migratie en herinnering integreren en ook verwijzen naar haar geboorteland Venezuela. Hierbij verkent ze de kloof tussen identiteit, materialen, ruimtes en de emoties die ze oproepen.

Haar werk werd geselecteerd uit 112 ingezonden portfolio’s. De twee andere kandidaten zijn: Jimena Chávez DelionMark Grootes. Omwille van de restricties ten gevolge van de coronapandemie werden de tentoonstelling en de prijsuitreiking uitgesteld naar 2021.

Video

Over de Prijs

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. is een nationale, tweejaarlijkse competitie voor kunstenaars die recent afstudeerden aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten. De nieuwe editie van de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. ging in 2020 van start met de selectie van de laureaten door een internationale jury.

Op 3 oktober 2021 buigt de jury zich over het gepresenteerde werk en kiest de winnaar van de Prijs van de Vrienden v/ h S.M.A.K. 2020-2021. Deze Prijs omvat 5 000 euro in cash en een uitnodiging voor het maken van een solotentoonstelling in de ruimte van de Vrienden v/ h S.M.A.K.. De kunstenaar met de meeste voorkeurstemmen van het publiek ontvangt de publieksprijs.

Spread the word