Toelatingsproef FILM BRUSSEL

Bachelor in de Audiovisuele Kunsten

campus Sint-Lukas Brussel academiejaar 2024-2025

Info over het verloop van de proef

De artistieke toelatingsproef bestaat uit verschillende onderdelen. Je ontvangt na je registratie per mail een link naar de online toelatingsproef en doorloopt de verschillende onderdelen vóór woensdag 20 maart 2024 (11:00 ochtend), maandag 24 juni 2024 (11:00 ochtend) of vrijdag 30 augustus 2024 (11:00 ochtend) (afhankelijk van de gekozen periode). Daarna ontvang je eventueel een uitnodiging voor een interview (zie data onderaan).

DEEL 1 - ONLINE GEDEELTE

1. MOTIVATIE: We vernemen graag wat je motiveert om naar onze opleiding en onze campus in Brussel te komen.

2. ONDERZOEK: Zoek 3 tot 5 (kunst)werken die jou warm maken en/of die jou motiveren om voor de opleiding Film te kiezen.

 • Selecteer 3 tot 5 kunstwerken en/of culturele evenementen (vb. schilderij, film, videoclip, beeldhouwwerk, gedicht, graphic novel, concert, lezing, online debat, manifestatie …).
 • Indien je kiest voor een film/concert/event, kan je naast een foto of screenshot ook de YouTube/Vimeo/…-link in je document opnemen. 
 • Zorg dat niet alle werken gemaakt of uitgevoerd zijn door dezelfde kunstenaars of artiesten.

Licht je keuze toe met een bondige tekst van maximum 200 woorden (voor het geheel van de werken). Graag vernemen we daarbij:

 • Wat vind je boeiend, inspirerend of knap aan de gekozen werken?
 • Waarom link je deze werken aan onze opleiding Film?
 • Wat betekenen de werken voor jou?
 • Zie je een samenhang of rode draad in je keuzes, of juist niet?

3. PORTFOLIO: Laad je film vóór de betreffende deadline op via Vimeo (zie instructies hieronder)/YouTube/...

Het dient een eigen werk te zijn van maximum 3 minuten (let op: geen extract van een langere film). De inhoud van de film is volledig vrij. Vergeet zeker niet om ook het paswoord door te geven als je je film beveiligd hebt.

INSTRUCTIES INDIEN JE KIEST VOOR UPLOADEN VIA VIMEO

 • Je hebt een Vimeo-account nodig om een film te kunnen opladen. Als je dat nog niet hebt, kan je dat gratis aanmaken (https://vimeo.com).
 • Zorg ervoor dat je de file in het correcte formaat hebt aangemaakt vooraleer je start met opladen. Specificaties en tutorials voor exporteren vanuit courante montagesoftware kan je vinden op https://vimeo.com/help/compression.
 • Hou er rekening mee dat je met een gratis Vimeo-account maximaal 500MB per week kan opladen.
 • Wanneer je film geëxporteerd is en je account geactiveerd, kan je je file opladen via de blauwe “upload”-knop rechts bovenaan de startpagina.
 • Met de “privacy”-knop kan je de toegang tot je film beveiligen met een paswoord. Wanneer het opladen voltooid is.

OPGELET: Hou er rekening mee dat het docententeam je film dient te bekijken ter voorbereiding van het interview. Wanneer de film niet correct of niet tijdig is opgeladen, is je aanmelding niet geldig. Dit betekent dat we je NIET inplannen voor het interview.

4. EIGEN WERK: Maak een selectie van maximaal 5 eigen creaties. Bij voorkeur de werken waar je fier op bent en waar je met plezier aan gewerkt hebt. Denk hierbij aan videofragmenten, muziek, gedichten, tekeningen, foto’s, ruimtelijk werk, schetsen … Geef de link naar het YouTube/Vimeo-kanaal en/of neem een foto/scan van die werken (voeg alles samen in een document).

Indien je nog geen eigen werk hebt gemaakt, hoef je deze opdracht niet uit te voeren. In dit geval concentreer je je op de vorige opdrachten.

DEEL 2 - PROEF OP CAMPUS/INTERVIEW
 

De jury zal je dossier bestuderen. Indien de jury nog vragen heeft zal je uitgenodigd worden voor een INTERVIEW. Het interview zal doorgaan op de campus. In de week voor de proef ontvang je meer details per mail.

BEKENDMAKING VAN DE RESULTATEN

De kandidaat wordt binnen een week na afronding van de procedure per mail op de hoogte gebracht van het resultaat. Wie wordt toegelaten, ontvangt daarbij eveneens de richtlijnen voor de definitieve inschrijving.

Een geslaagde artistieke toelatingsproef is geldig voor het academiejaar waarvoor de proef wordt afgenomen (academiejaar x) én het daaropvolgende academiejaar (academiejaar x + 1).

Veel succes!

DATA

Deadline online gedeelte indienen* 

Proef op campus/Interview** Bekendmaking resultaten
WO 20 MAART 2024 (11:00 ochtend) ZA 20 APRIL 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
MA 24 JUNI 2024 (11:00 ochtend) MA 1 JULI 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
VR 30 AUGUSTUS 2024 (11:00 ochtend) MA 9 SEPTEMBER 2024 binnen een week na afronding van
de procedure

* Bij registratie heb je één van deze data geselecteerd.
** Het interview gaat in principe door op de campus. In de week voor de proef ontvang je meer details per mail.

CONTACT

ONDERWIJSADMINISTRATIE - LUCA School of Arts Campus Sint‐Lukas Brussel

Paleizenstraat 70, B‐1030 Brussel

T+32 2 250 11 00

onderwijsadmin.brussel@luca‐arts.be