ma 17.04.2023
ma 26.06.2023
wo 06.09.2023

LUCA School of Arts (Campus Narafi), Victor Rousseaulaan 75, B-1190 Brussel

Toelatingsproef

Voor de academische bacheloropleidingen en de professionele bacheloropleidingen Beeldende Vormgeving en Audiovisuele Technieken: Film-TV-Video dien je te slagen voor de Artistieke Toelatingsproef (ATP) alvorens te kunnen inschrijven.

De artistieke toelatingsproef peilt voornamelijk naar jouw artistieke potentie en motivatie. Dit verloopt aan de hand van enkele opdrachten en een motivatiegesprek. Op basis van de opdrachten (die je vooraf toegestuurd krijgt of de dag zelf maakt) kijken de docenten van de opleiding naar je artistiek inzicht, culturele bagage, creativiteit en kennis. Via het motivatiegesprek willen ze te weten komen hoe gemotiveerd en gedreven je bent. Beide zaken zijn erg belangrijk om je straks thuis te voelen en om te slagen.

De artistieke toelatingsproeven voor de opleiding Film-TV-Video (campus Narafi) worden gespreid over meerdere dagen. Bij inschrijving selecteer je een periode (april, juli of september). Enkele dagen voor de toelatingsproef krijg je per mail te horen op welke dag je de proef dient af te leggen.

De Artistieke Toelatingsproef bestaat uit verschillende onderdelen. Je ontvangt na je registratie per mail een link naar de online-toelatingsproef en doorloopt de verschillende onderdelen. Daarna ontvang je een uitnodiging voor het aanvullend interview.

Je hoeft je diploma Secundair Onderwijs nog niet behaald te hebben om deel te nemen aan de Artistieke Toelatingsproeven. Het is dus niet nodig om te wachten tot de proeven van juli of september. Je kan al aan de eerste toelatingsproef deelnemen! Misschien is dat zelfs een rustigere periode en zo heb je al sneller zicht op je verdere studiemogelijkheden.

EERSTE ARTISTIEKE TOELATINGSPROEF: MAANDAG 17 APRIL 2023

Deadline online indienen proeven: MA 17 APRIL 2023 (11:00)
Aanvullend interview: AVK Film-TV-video:VR 21 APRIL 2023
Bekendmaking van de resultaten: binnen een week na afronding van de procedure

TWEEDE ARTISTIEKE TOELATINGSPROEF: MAANDAG 26 JUNI 2023

Deadline online indienen proeven: MA 26 JUNI 2023 (11:00)
Aanvullend interview: AVK Film-TV-video: WO 28 & VR 29 JUNI 2023
Bekendmaking van de resultaten: binnen een week na afronding van de procedure

DERDE ARTISTIEKE TOELATINGSPROEF: WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023

Deadline online indienen proeven: WOE 6 SEPTEMBER 2023 (11:00)
Aanvullend interview: AVK Film-TV-video: DI 12 & WOE 13 SEPTEMBER 2023
Bekendmaking van de resultaten: binnen een week na afronding van de procedure

Spread the word