di 22.10.2019, 19u30 - 22u
di 12.11.2019, 19u30 - 22u

Z33  Huis voor actuele kunst, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt

Hoe gaan we om met de beeldvorming van een landschap? Van oudsher creëerden de fotografie en schilderkunst een ‘oerbeeld’, waar weides, bomen, bergen of een meer de protagonisten waren. Nu die archetypes ook digitaal en virtueel worden afgebeeld, verliezen we de voeling met de echte natuur. Hoe voelt het om daar te zijn? Wat ruik je? Die behoefte naar tastbare materialen zet kunstenaars aan tot nadenken over echtheid: natuurlijk of kunstmatig, materialiteit of digitaal. 

Programma

Hybrid landscapes : natural and artificial practices

22.10.2019: A-Z night #11 

Hoe gaan we om met de beeldvorming van een landschap? Van oudsher creëerden de fotografie en schilderkunst een ‘oerbeeld’, waar weides, bomen, bergen of een meer de protagonisten waren. Nu die archetypes ook digitaal en virtueel worden afgebeeld, verliezen we de voeling met de echte natuur. Hoe voelt het om daar te zijn? 

Housing the Human : prototypes for coexistence

12.11.2019: A-Z night #12 

Hoe zullen we in de toekomst samenleven? Kunnen we bestaande woonvormen radicaal herdenken? Vetrekkende vanuit deze vragen kregen vijf geselecteerde ontwerpers – Certain Measures (DE, US), Mae-Ling Lokko (GH/PH,US), Simone C Niquille (CH/NL), Lucia Tahan (ES/DE) en Dasha Tsapenko (UA/NL) – de opdracht om hun ideeën uit te werken tot prototypes voor toekomstige woonvormen. 

Over A-Z Nights: UNDISCIPLINED TALKS

Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, out-of-the-box lezingen en eigenzinnige perspectieven. Verwacht avonden vol nieuwe inzichten over de artistieke praktijk van de toekomst. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve sector. Georganiseerd door Z33.

Spread the word