Professionele Bacheloropleiding in de Beeldende vorming
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

Onze campus nog niet gezien?

Onze studenten Beeldende Vormgeving Vincent van Lieshout en Vic Lemaitre gingen voor jullie op pad.

Inhoud opleiding – Shaping the Future met visuele communicatie 

In de professionele bacheloropleiding Beeldende Vormgeving leer je jouw ziel in visueel design te leggen. De opleiding zal je stimuleren om de sluis van je eigen onuitputbare bron van ideeën en visuele kunst open te draaien.

De wereld is continu in verandering waardoor we als designers mee moeten evolueren. In elk van onze studio’s, GrafischeDigitaleReclame, Studio Still en  Brand&Packaging , leer je projectmatig werken en naar creatieve oplossingen zoeken voor actuele/moderne uitdagingen. Je gebruikt je brein om uiterst bewust over creatie na te denken. Want de keuzes die je als vormgever maakt hebben een grote impact op de toekomst van ons allemaal.

LUCA BBV biedt een uniek schooltraject aan dat studenten de mogelijkheid geeft zich te ontluiken tot een echte visuele professional met een hoog gevoel voor design. Deze visie weerspiegelt zich in de opbouw van het programma. We vertrekken vanuit een ruime theoretische onderbouw met gespecialiseerde inhoudelijke én technische kennis binnen het domein van visual design. Deze basis wordt gecombineerd met een gevarieerd aanbod praktijkervaring (studiowerking, projectwerking, stage, bachelorproef) dat ook voldoende ruimte biedt voor uitdagende samenwerkingen op nationaal en internationaal niveau. 

BBV staat voor Bachelor Beeldende Vormgeving. Op internationaal vlak gebruiken we de term Visual Design. Voor een visueel overzicht van onze opleiding en zijn trajecten, daarvoor kan je terecht op onze blog.

Word vormgever met impact 

Ben jij een creatieve geest op zoek naar een uitlaatklep? Ben jij de persoon die altijd met straffe ideeën afkomt? Continu aan het doodlen? Ben je gepassioneerd door de steeds veranderende geconnecteerde wereld en visuele communicatie? Dan biedt de opleiding Beeldende Vormgeving tal van mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen de wereld van visueel design. 

De opleiding Beeldende Vormgeving start van bij de basis. Er wordt geen specifieke vooropleiding vereist. BBV bevat momenteel een mooie mix studenten uit verscheidene opleidingen (ASO, TSO, KSO, BSO). Een brede interesse, een nieuwsgierige en kritische ingesteldheid, een open mind en doorzettingsvermogen zijn de voornaamste vereisten voor de nieuwe generatie visual designers. 

Neem de creatieve teugels in handen en help mee de toekomst vorm te geven.

Wat na deze opleiding? 

DESIGNERS IN HET WERKVELD

Binnen het domein van de beeldende kunsten is de opleiding Beeldende Vormgeving uniek in zijn soort. Op vlak van tewerkstelling scoren we uitstekend omdat we steeds als doel hebben om studenten goed voor te bereiden op het werkveld. Onze oudstudenten zijn alomtegenwoordig in sectoren die creativiteit op prijs stellen. 85% vindt werk binnen de 6 maanden na afstuderen. Van de overige 15% gaat het merendeel aan de slag als freelancer of studeert verder. Er zal altijd nood zijn aan creatieve denkers én doeners om de wereld van morgen te hervormen en zo een impact te maken op de toekomst. 

VERDER STUDERENLEVENSLANG LEREN 

Na het afstuderen biedt onze opleiding nog aanvullend trajecten aan om extra skills te verwerven. Zo kan je opteren om aansluitend een andere Studio (bv. Studio Digitaal of Studio Brand & Packaging) en/of Traject3D te volgen. Wil je graag als leraar aan de slag in het secundair of deeltijds kunstonderwijs, dan kan je kiezen voor de eenjarige verkorte educatieve bachelor

Heb je al een diploma op zak? Wil je je verder specialiseren in een creatieve richting? In het kader van levenslang leren bieden we ’s avonds of na afstuderen trajecten aan:

Benieuwd naar onze Trajecten na afstuderen?  Hier vind je een overzicht.

Ook een masteropleiding is mogelijk na het succesvol voltooien van het schakelprogramma. 

Je docenten

Waar heb je les?

Starten

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE (ONLINE) TOELATINGSPROEF

Onze toelatingsproeven zijn dit jaar enkel online. De deadline voor het indienen van de eerstvolgende proef  is donderdag 3 september.

De toelatingsproef bestaat uit vier delen:

1. Volg Beeldende Vormgeving op Instagram en bespreek een post naar keuze

2. Vul het online motivatieformulier in

3. Stel een design shortlist samen

4. Schrijf een korte paper over 'design of kitsch'

Deze moet je dus tegen 3 september indienen. Alle info met betrekking tot deze proef vind je hier.

De toelatingsproef heeft een gemiddelde slaagkans van 80% en geeft je een eerste inkijk in de opleiding. Doe dus zeker mee als je je geroepen voelt om de wereld van visueel design te ontdekken en voldoet aan de volgende criteria:

  • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs (of behaalt dit in september 2020) of een diploma of toelatingsbewijs daarmee gelijkgesteld. 
  • Je voldoet aan de voorwaarden i.v.m. taal, leerkrediet en verblijf. Meer info >

Opgelet: je mag slechts eenmaal deelnemen per jaar.

Kom langs

NIEUWE INFOSESSIES OP WOE 10/06!

Op woensdag 10 juni, van 14:00–16:00 zijn er opnieuw online chatsessies! We beantwoorden dan graag al jouw vragen via (video)chat. De links naar de chatroom worden die dag via deze website beschikbaar gemaakt vanaf 13:00.

Heb je de algemene infosessie van 09/05 gemist?

Bekijk dan zeker deze opname op onze blog. 

Ook de presentatie Trajecten na afstuderen kan je hier downloaden.

 

OP MAANDAG 31 AUGUSTUS ORGANISEREN WE EEN INFODAG

ma 31.08.2020, 14u

Campus Sint-Lucas Gent, Alexianenplein1, 9000 Gent
Opencampus- of infodag

Wil je meer weten over onze opleidingen Interieurvormgeving, Beeldende Vormgeving en Beeldende Kunsten? Ben je benieuwd om te horen hoe het is om te studeren in hartje Gent? Wil je de campus graag eens met je eigen ogen zien? Kom dan naar de infodag!