Professionele Bacheloropleiding in de Beeldende vorming
180 studiepunten / 3 jaar
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

Onze campus nog niet gezien?

Onze studenten Beeldende Vormgeving Vincent van Lieshout en Vic Lemaitre gingen voor jullie op pad.

Inhoud opleiding – Shaping the Future met visuele communicatie 

In de professionele bacheloropleiding Beeldende Vormgeving leer je jouw ziel in visueel design te leggen. De opleiding zal je stimuleren om de sluis van je eigen onuitputbare bron van ideeën en visuele kunst open te draaien.

De wereld is continu in verandering waardoor we als designers mee moeten evolueren. In elk van onze studio’s, GrafischeDigitaleReclame, Studio Still en  Brand&Packaging , leer je projectmatig werken en naar creatieve oplossingen zoeken voor actuele/moderne uitdagingen. Je gebruikt je brein om uiterst bewust over creatie na te denken. Want de keuzes die je als vormgever maakt hebben een grote impact op de toekomst van ons allemaal.

LUCA BBV biedt een uniek schooltraject aan dat studenten de mogelijkheid geeft zich te ontluiken tot een echte visuele professional met een hoog gevoel voor design. Deze visie weerspiegelt zich in de opbouw van het programma. We vertrekken vanuit een ruime theoretische onderbouw met gespecialiseerde inhoudelijke én technische kennis binnen het domein van visual design. Deze basis wordt gecombineerd met een gevarieerd aanbod praktijkervaring (studiowerking, projectwerking, stage, bachelorproef) dat ook voldoende ruimte biedt voor uitdagende samenwerkingen op nationaal en internationaal niveau. 

BBV staat voor Bachelor Beeldende Vormgeving. Op internationaal vlak gebruiken we de term Visual Design. Voor een visueel overzicht van onze opleiding en zijn trajecten, daarvoor kan je terecht op onze blog.

Word vormgever met impact 

Ben jij een creatieve geest op zoek naar een uitlaatklep? Ben jij de persoon die altijd met straffe ideeën afkomt? Continu aan het doodlen? Ben je gepassioneerd door de steeds veranderende geconnecteerde wereld en visuele communicatie? Dan biedt de opleiding Beeldende Vormgeving tal van mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen de wereld van visueel design. 

De opleiding Beeldende Vormgeving start van bij de basis. Er wordt geen specifieke vooropleiding vereist. BBV bevat momenteel een mooie mix studenten uit verscheidene opleidingen (ASO, TSO, KSO, BSO). Een brede interesse, een nieuwsgierige en kritische ingesteldheid, een open mind en doorzettingsvermogen zijn de voornaamste vereisten voor de nieuwe generatie visual designers. 

Neem de creatieve teugels in handen en help mee de toekomst vorm te geven.

Wat na deze opleiding? 

DESIGNERS IN HET WERKVELD

Binnen het domein van de beeldende kunsten is de opleiding Beeldende Vormgeving uniek in zijn soort. Op vlak van tewerkstelling scoren we uitstekend omdat we steeds als doel hebben om studenten goed voor te bereiden op het werkveld. Onze oudstudenten zijn alomtegenwoordig in sectoren die creativiteit op prijs stellen. 85% vindt werk binnen de 6 maanden na afstuderen. Van de overige 15% gaat het merendeel aan de slag als freelancer of studeert verder. Er zal altijd nood zijn aan creatieve denkers én doeners om de wereld van morgen te hervormen en zo een impact te maken op de toekomst. 

VERDER STUDERENLEVENSLANG LEREN 

Na het afstuderen biedt onze opleiding nog aanvullend trajecten aan om extra skills te verwerven. Zo kan je opteren om aansluitend een andere Studio (bv. Studio Digitaal of Studio Brand & Packaging) en/of Traject3D te volgen. Wil je graag als leraar aan de slag in het secundair of deeltijds kunstonderwijs, dan kan je kiezen voor de eenjarige verkorte educatieve bachelor

Heb je al een diploma op zak? Wil je je verder specialiseren in een creatieve richting? In het kader van levenslang leren bieden we ’s avonds of na afstuderen trajecten aan:

Benieuwd naar onze Trajecten na afstuderen?  Hier vind je een overzicht.

Ook een masteropleiding is mogelijk na het succesvol voltooien van het schakelprogramma. 

Je docenten

Waar heb je les?

Starten

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE (ONLINE) TOELATINGSPROEF

De deadline voor het indienen van de proef voor academiejaar 20/21 was donderdag 3 september.