Professionele Bacheloropleiding in de Beeldende vorming
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

In het eerste jaar wordt de basis gelegd. Je maakt op een intensieve manier kennis met beeld, typografie, fotografie, compositie, verhoudingen en diverse media. Zo ontdek je de veelzijdigheid van de visuele communicatie. Je leert opdrachten interpreteren, concepten ontwikkelen en concretiseren. Het begin van het tweede semester is oriënterend dankzij een introductie in één van de studio’s.

Het tweede jaar gaat dieper in op de eigenheid van de gekozen studio. Je krijgt de kans extra horizonten te verkennen in de modules Video, Foto of Experiment. In deze laatste module wordt je creatieve geest op een onorthodoxe manier gestimuleerd. In het opleidingsonderdeel ‘project’ word je aangemoedigd om zelfstandig concrete en echte projecten te realiseren op vraag van het werkveld of om deel te nemen aan internationale projecten en wedstrijden.

In het derde jaar ligt de focus op je toekomstige carrière. Tijdens je stage krijg je de kans om jouw kennis in de praktijk te toetsen en extra ervaring op te doen. Kers op de taart is de bachelorproef! Het is een visuele presentatie van je verworven kennis, vaardigheden en attitudes. Het is de bekroning van je studie en het ideale visitekaartje om te solliciteren.

In het derde jaar of na afstuderen kan je ook reeds een ander traject volgen: