Klaar met je opleiding maar nog interesse in een bepaald specifiek domein om verder in te studeren? Aan het werk maar goesting om je bij te scholen?  

Op deze pagina vind je alle gespecialiseerde en actuele trajecten die momenteel al op maat zijn van de flexibele student. En er komt nog meer binnenkort!

Onze programma's

De wereld rondom ons verandert in een rotvaart. Nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Maar ook een pak uitdagingen: milieu, democratie, gelijkheid,... Wat is de impact van deze veranderende wereld op mijn rol als designer? En vica versa. Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik daarmee ‘het verschil’ maken? In de professionele masterclass ‘Design for Impact’, gericht op afgestudeerde designers, gaan we samen op zoek naar antwoorden op die vragen.

Traject 3D is een intensieve avondopleiding. Het is een onderdeel van de opleiding Visual Design in Gent en is toegankelijk voor zowel studenten, alumni en professionelen. Zonder vereiste voorkennis, leer je de fundamentele vaardigheden om 3D-animaties, digital prototyping, interactieve, real-time ervaringen te ontwerpen en ontwikkelen.

Brand & Packaging Design is een traject van 1 jaar, dat aangeboden wordt door de opleiding Beeldende Vormgeving/Visual Design in Gent en is een mix waarbij grafische, beeldende en interieur vormgevers, productdesigners of industriële vormgevers in team hun kennis en vaardigheden aan elkaar doorgeven. Deze studiowerking wordt aangevuld met bedrijfsbezoeken en gastdocenten uit vermaarde brand- en packagingsbureaus uit binnen- en buitenland.

Een microdegree is een kort, diplomagericht programma waarbij jezelf de keuze maakt om het programma in één keer of stapsgewijs te volgen. Volledig naar eigen keuze en op maat van je eigen werk / prive-situatie.

Bouw is een professionele bachelor die studenten op drie jaar tijd opleidt tot generieke bouwdeskundigen die breed inzetbaar zijn in de hele bouwsector. De opleiding combineert een grondige technische vorming met een hoge dosis praktijkervaring en garandeert haar studenten dat ze nadien aan de slag kunnen als werfleider, bouwkundig tekenaar, BIM manager, ordercalculator ...

Je kan de opleiding ook volgen via afstandsonderwijs en via het werktraject van de VDAB.

De opleiding Bouwkundig Assistent is een modulaire opleiding van 90 studiepunten. Je krijgt een degelijke bouwkundige vorming met veel aandacht voor de bouwtechnische aspecten, bouwkundig tekenen en projectbeheer. Hiermee bereid je je perfect voor op een job als bouwkundig tekenaar of als adjunct-werfleider. Wil je de bacheloropleiding later toch volledig volgen, dan heb je vrijstellingen voor de vakken die je met succes hebt afgelegd.

Tweejarige Master-na-Masteropleiding die je ingang in de professionele wereld voorbereidt. Je kan je repertoire voor audities en wedstrijden instuderen, je geeft twee recitals in het kader van openbare concertreeksen en verdiept jouw inzichten in de uitvoeringspraktijk door artistiek onderzoek.

Deze opleiding geeft je de mogelijkheid een job te combineren met een fotografieopleiding.  Een studietraject voor werkstudenten geeft een doorgedreven opleiding tot professioneel fotograaf waarbij je op het einde het diploma AVT: Fotografie (professionele bachelor) behaalt.

Lezingen, artist talks & navormingen

23Feb

Ochtendsessies met impactinnovators op het podium 

7Feb

Vanuit zowel de beeldende als de podiumkunsten ga je op zoek hoe je artistiek-creatieve producten en het artistiek-creatief proces kunt evalueren.

14Oct

Impulsdag gericht op alle leraren kunsten uit alle onderwijs- en kunsteduatieve contexten. De publicatie Artuarium van Nancy Vansieleghem en Volkmar Muhleis is inspiratiebron voor een dag die aanzet tot reflecteren over de vorming van de kunstschool. 

25Nov

Lecture-performance en rondetafelgesprek door Veerle Peeters & Jan Vermeulen.

21Oct

(Inter)actieve workshops gericht op muziek ‘maken’ voor leerkrachten DKO en KSO muziek. 

22Aug

Krijg de kans om aan een unieke en nieuwe techniek te werken rond schilderen met mycelium met internationale kunstenaar Ofer Grunwald, de kunstenaar die de methode ontwikkelde.

29Aug
1Sep

Footnotes is a Summer School organized by the School of Commons for academics, professionals, students, and curious people.

16May
18May

Driedaagse training in de vorm van een Futures Bootcamp onder leiding van Maya Van Leemput.

21Mar
13Jun

Sessies over creatieve onderzoeksmethoden en manieren van kijken naar onderzoek, over thema's, onderzoeksgroepen, instellingen en disciplines heen. Start je week goed, en sluit aan bij de digitale maandagsessies van het Lerend Netwerk Arts-Based Research.

4Apr
6Apr

Gespecialiseerde workshops als opstapje naar een boeiende baan in de filmsector.

10Mar

Iedereen die muziek maakt kent de auteursmaatschappij Sabam. Maar wat doet Sabam precies voor auteurs, componisten en uitvoerders? Je komt het allemaal te weten tijdens dit webinar van LE(J)ON en Sabam.

22Feb

Ochtendsessies met impactinnovators op het podium 

15Feb
3May

De Filmavonden 2022 brengen ons film die esthetische en/of ideologische normen aan hun laars lapten of ze net propageerden.

5Oct

Platform voor maatschappelijke discussie en documentaire cinema

6Oct

Platform voor maatschappelijke discussie en documentaire cinema

22Sep

In de hele muziekgeschiedenis in het algemeen, en in de operageschiedenis in het bijzonder, neemt Richard Wagners epos Der Ring des Nibelungen een erg bijzondere plaats in. Zo is deze tetralogie het langste muziekdramatische werk dat tot het repertoire behoort; heeft ze een bijzonder gehalte aan dramatische spankracht; is ze ongemeen vernieuwend geweest op formeel gebied; heeft ze heel wat componisten geïnspireerd, ook buiten het genre opera; enz. 

22Oct

Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, out-of-the-box lezingen en eigenzinnige perspectieven. Verwacht avonden vol nieuwe inzichten over de artistieke praktijk van de toekomst. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve sector.