vr 21.04.2023, 20u - 22u

LUCA Campus Lemmens, Leuven

Kamermuziekzaal

Black History: LUCA Bigband feat. Tutu Puoane

Concerten en performances

LUCA Bigband
Frank Vaganée, dirigent

In het kader van Black History Month werkt de bigband dit jaar samen met Tutu Puoane. Met deze Zuid-Afrikaanse zangeres nodigt LUCA Bigband opnieuw een internationale topsolist uit. Zowel Afrika als Black History Month nemen een centrale plaats in in het repertoire. Wees getuige van deze unieke samenwerking tussen LUCA Bigband en een van de meest wonderbaarlijke stemmen uit de internationale jazzwereld!

Tutu Puoane werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika, in 1979. Ze studeerde aan de Music College van de Universiteit van Kaapstad voor ze in 2002 verhuisde naar Europa. Ze studeerde twee jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Nederland) en verhuisde uiteindelijk in 2004 naar Antwerpen. 

Tutu zingt een mengeling van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse muziekgenres. Haar repertoire bestaat uit eigen composities, songs uit het Great American Songbook en arrangementen van Zuid-Afrikaanse originals. 

LUCA in concert

Jaarlijks organiseert LUCA een 25-tal concerten. Zowel solorecitals, kamermuziek, koor- en orkestwerken als het grote symfonische repertoire uit een periode van meer dan vier eeuwen komen er afwisselend aan bod. 

Naast die concerten kan je ook regelmatig studenten aan het werk zien tijdens bachelor- en masterproeven en op concertproeven. Deze zijn vrij toegankelijk voor publiek.