wo 22.03.2023, 19u - 22u
vr 21.04.2023, 14u - zo 23.04.2023, 18u
wo 19.04.2023, 19u - 22u
do 23.03.2023, 14u - zo 26.03.2023, 18u

NICC, Brussel

Tentoonstelling

Ze vertrok met mijn hebben en houden en drie stoelen stonden leeg te staan. De vijf gaten gaapten en uit hun monden hoorde ik je nog praten, van ver en heen. Als een boemerang sloeg hun lege zucht tegen mijn slapen. (Fragment uit ‘telrijmpje’ door Nelle Van Damme)

Lore Smolders presenteert haar boek Touch Response, uitgegeven door Infinitif. Deze kunstenaarspublicatie omvat een reeks fragiele potloodtekeningen die ze maakte tijdens een periode waarin vermoeidheid, pijn en andere ellende de bovenhand namen. In een bijgevoegd interview met healer Birds WG gaat ze in gesprek over kwetsbaarheid, het gebrek aan taal, hoe beelden (niet) te interpreteren en hoe beelden herstellend kunnen werken. Het boek wordt gepresenteerd in een scenografie, een ruimte die transformeert tot een repair kit met objecten, dragers, displays en neveneffecten. Als bezoeker word je uitgenodigd toeschouwer te worden van een therapeutische opstelling.

Het werk van Lore Smolders (°1987) speelt met begrippen als leesbaarheid, het anekdotische, het verlangen om te begrijpen en begrepen te worden. Ze observeert vanuit thema’s als instructies, archeologie, toekomstvoorspellingen, het gevangeniswezen, psychologie en sociale choreografiën. In haar praktijk wil ze onzichtbare systemen blootleggen en deconstrueren in het spanningsveld tussen taal en tekening, boek en installatie. Lore ontwikkelde haar praktijk via residenties in ZK/U Berlijn, AIR 3331 Tokyo, Frans Masereel centrum... en via projecten bij Les Brasseurs, Loods 12, croxhapox, Voorkamer, Vooruit … Ze woont en werkt in Brussel, is lid van de boekclub Other Women’s Flowers en doceert op LUCA School of Arts in Gent.

Programma

  • Opening + Book launch: 22 maart, 7 PM - 10 PM
  • 𝐎𝐧 𝐯𝐢𝐞𝐰: 24, 25, 26 maart & 21,22, 23 april, 2 PM - 6 PM (+ by appointment lore_smolders@hotmail.com)
  • Reparative Reading session: 19 april, 7 PM - 10 PM (organised by bookclub Other Women’s Flowers, inschrijven via lore_smolders@hotmail.com)
  • Artist talk ism Komplot - datum tbc

𝐀𝐝𝐝𝐫𝐞𝐬𝐬: NICC, Rue Lambert Crick 1, 1070 Brussel

Organisatie

Thanks to Darko, Luz, Nelle, Birds, Isolde, Joan, Anyuta, Jelle, Tim

Organised by NICC in collaboration with Lore Smolders and INFINITIF. With the support of Luca Breakout, Sabam for Culture and the Flemish government.

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

Spread the word