Campus Genk / C-mine

+ 32 2 447 16 00
info.cmine@luca-arts.be
C-MINE 5
3600 Genk

C-mine biedt een uitstekend kader voor kunstonderwijs. C-mine wil een inspirerende plek zijn voor creatief ondernemerschap en een broedplaats voor jong, creatief talent. Via onze samenwerking in Genk met o.a. C-mine Crib, FabLab, IDE (Innovatie & Design Euregio), FLACC en andere creatieve organisaties en bedrijven ontstaat een interessante kruisbestuiving met het werkveld.

Afstudeerrichting in de bachelor- en masteropleiding Audiovisuele Kunsten (bachelor en master)
3 + 1 jaar / 180 + 60 studiepunten
Afstudeerrichting in de bachelor- en masteropleiding Beeldende Kunsten
3 + 1 jaar / 180 + 60 studiepunten
Keuzetraject in de bachelor- en masteropleiding Audiovisuele Kunsten
3 + 1 jaar / 180 + 60 studiepunten
Academische bachelor en masteropleiding Productdesign
3 + 2 jaar / 180 + 120 studiepunten
Afstudeerrichting in de bachelor- en masteropleiding Audiovisuele Kunsten
3 + 1 jaar / 180 + 60 studiepunten
Keuzetraject in de bachelor- en masteropleiding Audiovisuele Kunsten
3 + 1 jaar / 180 + 60 studiepunten

Over onze campus

Compacte, moderne campus

Onze compacte, maar volledig uitgeruste en moderne campus bevindt zich op een indrukwekkende oude mijn-site die is omgevormd tot een bruisende en inspirerende hub van innovatieve bedrijven, cultuurhuizen en designcentra. 

Bruisende site in de EU-regio Limburg

Campus C-Mine biedt de ideale combinatie van een bruisende site, met de rust van de omringende natuur. De campus bevindt zich bovendien in het hart van de Euregio, waardoor er makkelijk verbindingen worden gelegd tussen België, Nederland en Duitsland.

Incubator voor jong ondernemerschap

C-mine is een inspirerende plek voor creatief ondernemerschap en een broedplaats voor jong, creatief talent. Via onze samenwerking in Genk met o.a. C-mine Crib, FabLab, IDE (Innovatie & Design Euregio), FLACC en andere creatieve organisaties en bedrijven ontstaat een interessante kruisbestuiving met het werkveld.

... en de Vennestraat

En ten slotte is er ook nog de Vennestraat waar verschillende culturen elkaar vinden met zijn gezellige restaurantjes, cafés, gespecialiseerde winkeltjes, galerijtjes en de wekelijkse versmarkt. Samen vormen C-mine en de Vennestraat een boeiende combinatie: de ene inspireert en boeit, de andere laat mensen ontspannen en genieten.

Nieuws en agenda

17Oct
10Nov

Op C-mine loopt momenteel “Wonderful things”, de grootste tentoonstelling ooit over het uitgebreide en spraakmakende werk van de inventieve en internationaal bekende fotograaf TIM WALKER. Voor de studenten Fotografie van campus C-mine is dit een uitstekende aanleiding en inspiratiebron voor het creëren en exposeren van nieuw werk onder de noemer ‘Weird is Wonderful – Wonderful is Weird’

15May

Maak kennis met de opleidingen, docenten en studenten van de LUCA-campus C-Mine. Op campus C-mine in Genk informeren we toekomstige studenten en hun ouders over de academische opleidingen Animatiefilm, Communicatie & Multimedia Design (interaction design & game design), Fotografie, Productdesign en Televisie-Film.