Campus Genk / C-mine

+ 32 2 447 16 00
info.cmine@luca-arts.be
C-MINE 5
3600 Genk

In het mooie, groene Limburg, gelegen aan een vroegere mijnsite, vind je campus C-mine Genk. De C-mine-site is een inspirerende omgeving voor creatief ondernemerschap en een broedplaats voor jong talent. Dankzij talrijke lokale samenwerkingen, met onder meer C-mine Crib, FabLab, IO (Innovation & Design Euregio), FLACC en andere organisaties, is er een permanente kruisbestuiving met het werkveld. Naast Animatiefilm, Fotografie, Televisie en Film worden de opleidingen Productdesign en Game Design aangeboden. Deze designopleidingen zijn uniek in Vlaanderen, omdat ze vertrekken vanuit een artistiek perspectief aangevuld met een sterke technische onderbouw.  Wil je opgeleid worden in de kunsten, dan is campus C-mine the place to be.

Ondernemende Studenten

Pitch Please

Internationale Uitwisselingen

Jij als student op buitenlands avontuur

Agenda

21Sep
12Oct

Vitrinetentoonstelling confronteert Leuvense shoppers met 75 verhalen over dementie.

6Oct
26Oct

(In) Living Memory is een tentoonstelling met beeldend werk van LUCAgraduates 2022 op campus Brussel/Sint-Lukas.

Nieuws

27Sep

Publicatie en symposium breken lans voor inclusieve mode

FASHION+ READER: Inclusive Articulations and Practices in Design, Communication & Development

23Sep

LUCA werkt mee aan ‘Circulair Werk(t)’

Circulair loket in Hasselt moet omslag naar een inclusieve, circulaire economie versnellen en fungeert als kennislab en organisator van showcases en events.

5Jul

Virginia Tassinari wint de ADI's Compasso d'Oro

Virginia won die award met haar boek "Designing in dark times: an Arendtian Lexicon". Ze schreef het boek samen met Eduardo Staszowski en gaf het uit aan de Parsons School of Design - The New School…