-

De nieuwe oogst

Tentoonstelling

Bachelorproef Interieurvormgeving 19-20

Een ontwerpopdracht waarin anders nadenken over alledaagse processen centraal staat.

Het thema van de bachelorproef 2020 wil studenten kritisch laten nadenken en toonaangevend laten ontwerpen binnen een actuele context waarin zich telkens veranderingen voordoen op sociaal, cultureel, technologisch en economisch vlak.

De bachelorproef 2020 richt zich helemaal op bewustwording en duurzaamheid. Noodzakelijker dan ooit door de klimaatopwarming en de aandacht voor dit probleem wereldwijd. Ontwerpers en creatievelingen uit verschillende disciplines verdiepen zich al langer in deze problematiek waarbij oa. de korte levenscycli van bepaalde materialen in vraag wordt gesteld. Maar ook de manier waarop we produceren of omgaan met onze omgeving en met elkaar.

De oude fruitroute die van Drieslinter tot Tongeren loopt, zal in de toekomst ingezet worden als ‘Fruitspoor de nieuwe oogst’: Op deze route kunnen de wandelaar, fietser, toerist en omwonende ervaren dat het ook anders kan. Aan de studenten is gevraagd een halte op deze route te bedenken en vorm te gegeven.
― meer over de opdracht

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts