di 15.02.2022, 20u - 22u
di 08.03.2022, 20u - 22u
di 22.03.2022, 20u - 22u
di 26.04.2022, 20u - 22u
di 03.05.2022, 20u - 22u
Talks, lezingen en congressen

Julien Libeer, moderator
Met onder meer Alicja Gescinska, Jura Margulis en anderen
Muziek: studenten en docenten LUCA campus Lemmens

Voor de homo sapiens van de 21ste eeuw is “klassiek muzikant” niet de meest logische carrièrekeuze.

Hoezeer ook de moeite waard, ze heeft de neiging ons op te zadelen met een reeks tegenstrijdige verplichtingen. Hoe blijven we trouw aan de geest van de oude meesters terwijl we tegelijkertijd begrijpelijk zijn voor een modern publiek? Hoe kunnen we onze functie van dienaar van de muziek van andere mensen in overeenstemming brengen met onze persoonlijke ambities? En wat te denken van de compleet nieuwe communicatiemogelijkheden die de moderne technologie ons verschaft?

Het klassieke erfgoed is iets moois en fragiels. Elke generatie moet uitzoeken hoe ze het binnen het bijzondere van de eigen tijd kan verderzetten. Gedeeltelijk lezing, gedeeltelijk debat, gedeeltelijk/ gezamenlijke discussie, gedeeltelijk concert, Dead or Alive is een uitnodiging om dieper in te gaan op de complexe vragen die ten grondslag liggen aan een leven in muziek.

Covid Safe Ticket

Wij werken vanaf heden voor onze concerten met Covid Safe Tickets. Dit laat toe in alle veiligheid en zonder mondmasker de concerten bij te wonen. Bij het binnenkomen van de campus zal u gevraagd worden uw Covid Safe Ticket voor te leggen, dit kan op je smartphone of op papier

Spread the word