do 17.11.2022, 18u - 21u
vr 18.11 - zo 04.12.2022

Sint-Lukasgalerie, Brussel

Tentoonstelling

Solotentoonstelling van doctoraal onderzoeker Gianluca Cosci met een selectie van meest recente werk waaronder schilderijen, foto's en readymades

Gianluca Cosci zou kunnen behoren tot die kunstenaars wiens werken een vorm van visuele reductie en vernietiging bevatten die zich niettemin tegen het begrip 'niets' verzet. Cosci wil eerder de rijkdom van het waargenomen zichtbare te benadrukken met ongrijpbare suggesties en onuitgesproken kenmerken terwijl hij tezelfdertijd de visuele vormen verbergt en laat doorschemeren. Deze schijnbare dichotomie impliceert een ingetogen esthetiek, in combinatie met het gevoel van vernietiging dat de eclectische artistieke praktijk van Gianluca Cosci zo kenmerkt.


 

Gianluca Cosci

Gianluca Cosci vehaalde een BA Schilderkunst aan de Accademia di Belle Arti van Bologna. Hij behaalde ook een MA in Fine Art aan Chelsea College of Art and Design in Londen en in Art & Design in Education aan het Institute of Education, University of London.

In 2019 startte Gianluca Cosci met een Ph.D. aan LUCA School of Arts / KU Leuven. Het is een onderzoek naar het concept van iconoclasme binnen kunstinterventie, institutionele kritiek en toe-eigening van kunstdiscoursen.

Hij heeft beeldende kunst en kunstgeschiedenis gedoceerd aan verschillende instellingen zoals H.I.S.K. in Gent, Kensington en Chelsea College, Londen .... Sinds de jaren negentig exposeert hij zijn werken internationaal, zowel in institutionele ruimtes als in privégalerijen.

Open

18 november – 4 december 2022
Openingsuren: Woensdag tot zaterdag van 15:00-18:00 of op afspraak.

Locatie

Sint-Lukasgalerie Paleizenstraat 116, 1030 Brussels – 02 250 11 66 / 0483 524691

Vernissage

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

Spread the word