De educatieve master is de opleiding voor maatschappelijk betrokken kunstenaars. In een educatieve masteropleiding verwerf je lesbevoegdheid in het onderwijs maar ook de competenties om sociaal-artistiek en publieksgericht te werken. Als maatschappelijk betrokken kunstenaar vertaal je ‘leren en creëren’ naar artistieke, sociale, politieke, culturele, museale en bedrijfseconomische contexten. 

De educatieve master bestaat in twee trajecten: een volledig traject van 120 studiepunten (2 jaar) en een verkort traject van 60 studiepunten (1 jaar).

Na je bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten, Beeldende Kunsten, Muziek, Drama of Productdesign kan je kiezen voor het volledige traject (120 studiepunten) van de educatieve masteropleiding. Op campus Gent, Brussel, Leuven of Genk volg je een persoonlijk traject tussen educatie en artistieke vorming.

Heb je al een masterdiploma in één van deze domeinen? Dan volg je een verkort traject (60 studiepunten). In dit verkorte traject staat je educatieve vorming als leraar-kunstenaar centraal.
 

Verkorte educatieve opleidingen

Beschik je al over een masterdiploma Audiovisuele Kunsten, Beeldende Kunsten, Drama, Muziek of Productdesign, of haal je dit binnenkort? Dan kom je in aanmerking voor het verkorte traject (60 studiepunten) van de educatieve masteropleidingen. Dit traject wordt aangeboden door Edu by LUCA, een samenwerkingsverband met KU Leuven en Vives.

Heb je een bachelordiploma Film-TV-Video, Fotografie, Beeldende Vormgeving of Interieurvormgeving? Dan kom je in aanmerking voor de verkorte bachelor secundair onderwijs (60 studiepunten). LUCA biedt dit traject aan in samenwerking met de Arteveldehogeschool of Odisee.

Verkorte educatieve master audiovisuele kunsten, beeldende kunsten en productdesign

Verkorte educatieve master muziek en podiumkunsten

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs

Nieuws en Agenda

10May

Over de plaats van kunst in de samenleving wordt stevig gediscussieerd. Dit geldt ook voor de vraag naar de rol van kunst in het onderwijs en de rol van onderwijs in de kunst.

21Apr
5May

Katholiek Onderwijs Vlaanderen slaat de handen in elkaar met LUCA School of Arts en nodigt je uit om samen met drie enthousiaste leraar-kunstenaars in het onbekende te duiken.

12May

Op 12 mei stelt LUCA School of Arts een online ontmoeting voor met filmvertoning van Blanqui and the Stars van Nina de Vroome. Kunstenaar, leraar en student staan samen stil bij de relatie tussen het virtuele en didactiek. 


 

14Sep

Impulsdag muziekeducatie door LUCA Muziek en MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]