Jaarlijks selecteert Flanders DC de beste afstudeerprojecten uit de ontwerpopleidingen in Vlaanderen. Ieder jaar staan ze garant voor een eigenzinnige maar relevante bloemlezing van het nieuwe, jonge talent. 

Geselecteerde designers

  • From Farm to Fabric van Céline Lambrechts gaat op zoek naar lokale antwoorden voor het bewaren van groenten en fruit.
  • Conserveer mee(r) van Fien Demarest herwaardeert lokale wol van inheemse schapenrassen
  • Rite of passage van Eylül Küşat heeft op de site van Tour & Taxis in Brussel de oude kapel onderverdeeld in vijf verschillende paviljoenen om een vrije circulatie voor de bewoners te creëren. 
  • Jeroen Brughmans gaf In de hoogte een andere dimensie met zijn ontwerp voor het rangeerstation van Tour & Taxis.
  • Slogans of Care van Magdalena Zawieracz is een tweeledig onderzoek naar activisme en alternatieve vormen van verzet.  
  • Angus Midgley ontwierp de kledinglijn Nonstopnoise op basis van een challenge op Instagram waarbij volgers werden uitgedaagd om hun tinnitus te tekenen. 
  • From Elisabeth to Queen is een lettertype ontworpen door Jutta Vandenbussche ter ere van het toekomstige vrouwelijke staatshoofd van België.
LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts

Spread the word