do 27.10 - vr 28.10.2022, Volledige dag

De Carré, campus Sint-Lucas Gent 

Tentoonstelling

Jullie zijn van harte welkom om de resultaten van een residentie in het Frans Masereel Centrum te komen ontdekken tijdens de tentoonstelling Ge maakt er weer een spel van, op 27 en 28 oktober in De Carré. Opening 27 oktober vanaf 18u.!

Van vrijdag 30 september tot vrijdag 7 oktober bood het Frans Masereel Centrum een residentie aan Selah De CeusterAnyan van RemmenLotte Van UytvanckSjef Cocriamont (vier master-studenten van LUCA School of Arts Campus Gent / Sint-Lucas) en Oscar van Geertruyden (een alumnus van dezelfde school). Selah, Anyan en Lotte studeren Grafiek & Tekenkunst. Sjef volgt de opleiding Mixed Media. Oscar behaalde reeds een master Mixed Media.

Vertrekkend vanuit het idee van het theater, en specifiek de verschillende rollen die plaatsvinden binnen het theater, heeft het vijftal nieuw werk gecreëerd, waarbij ze de mogelijkheid onderzoeken om zelf ook verschillende rollen te creëren.

Selah, Anyan, Sjef en Oscar experimenteerden met de grafische technieken fotopolymeer (diepdruk) en zeefdruk (doordruk) om prints te maken op basis van foto’s van zelfgebouwde maquettes in papier en karton. Selah en Lotte maakten gebruik van de letterpers om een eigen boek en dan zegt de souffleur te drukken, met tekst van henzelf en de rest van de groep.

We kijken ernaar uit om hun individueel én collectief tot stand gekomen grafisch werk met jullie te delen!

Wim Lambrecht en Sofie Crabbé

Spread the word