do 28.10.2021, 20u - 22u
Concert

Piet Swerts, piano

Piet Swerts: 24 Straight Strung Piano Sonatas

Op het einde van de 19de eeuw introduceerde Steinway & Sons de kruissnarige vleugelpiano, een gegeven dat in de piano-industrie als standaard overgenomen werd. Een aantal decennia geleden echter greep Chris Maene in zijn zoektocht naar klankdiversiteit terug naar het oorspronkelijke principe van de rechte besnaring, waarbij de snaren zich parallel ten opzichte van elkaar verhouden. Dit opende een overtuigend en nieuw spectrum aan klankmogelijkheden, waar Piet Swerts met de uitvoering van zijn eigen 24 Straight Strung Piano Sonatas van getuigt. 

“Het klavier spreekt tot jou zodra je je handen op de toetsen legt: als toondichter word je intuïtief naar grepen gestuurd die de harmonieën vanuit jde diepste zelf kneden. Geen vragen, het laten gebeuren, wanneer het tijd is richt het klavier zich tot jou. Het is een onvoorwaardelijk verbond dat geeft en neemt en voor grote verrassingen zorgt. Deze 24 sonates zijn in een creatieve roes ontstaan alsof de piano eindelijk na zoveel jaar mij toefluistert. Pas achteraf besef je als je de muze haar gang laat gaan de muziek in een authentieke vorm komt, wars van alle tendensen, tijdloos, eerlijk en gevoelig. Een muzikale reis die je meeneemt naar je innerlijke zelf.” (Piet Swerts)

Covid Safe Ticket niet langer nodig

Het Overlegcomité besliste dat vanaf 7 maart de coronabarometer overschakelde naar code geel. Hierdoor verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket.

LUCA in concert

Jaarlijks organiseert LUCA een 25-tal concerten. Zowel solorecitals, kamermuziek, koor- en orkestwerken als het grote symfonische repertoire uit een periode van meer dan vier eeuwen komen er afwisselend aan bod. 

Naast die concerten kan je ook regelmatig studenten aan het werk zien tijdens bachelor- en masterproeven en op concertproeven. Deze zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Spread the word