Agenda

7Oct
26Oct

(In) Living Memory is een tentoonstelling met beeldend werk van LUCAgraduates 2022 op campus Brussel/Sint-Lukas.

22Oct
30Oct

ROOM FOR STORIES
Masters Textielontwerp 2022 stellen tentoon op grootste designbeurs van Noordoost Europa. 

15Oct
14Sep

'Memories for the Future' is een virtuele tentoonstelling met beeldend werk van LUCAgraduates 2021 in kasteel Ter Beke in Gent. 

Nieuws

18Nov

ADAF selecteert afstudeerwerk van Red Pig Flower

Athens digital art festival selecteert het afstudeerwerk Memory Palace Immersive Design van Red Pig Flower.

11Oct

Indra Persoons wint eerste SABAM-compositieprijs voor conservatoria

SABAM reikte op 6 oktober voor het eerst de compositieprijs voor conservatoria uit en die prijs ging naar Indra Persoons. Indra voerde een zelf gecomponeerd repertoire uit in de kerk van Heide en…

6Oct

Manon Verniers wint MAD Graduation Prize 2022

Manon won de MAD Graduation Prize met A Thousand Shades of White, een reeks conceptuele projecten waarin ze mensen en design samenbrengt.

7Jul

Masterproef Helena Cnockaert geselecteerd voor Watou

Het kunstenfestival Watou 2022 selecteerde de masterproef Kjér mo ekè were (2022). Met dit werk slaat Helena een brug tussen de highbrow (beeld)taal van een internationale kunstscene en het dialect…

4Jul

Fenia Proost wint Wanatoeprijs 2022

Fenia Proost heeft de Wanatoeprijs 22 gewonnen met een eindwerk dat niet zichtbare beperkingen visualiseert en bespreekbaar maakt.

23Jun

MOMO, hoe design en sociale innovatie hand in hand gaan

Design for Impact ontwerpt 40 bouwblokken die gemeenten volgens eigen noden kunnen inzetten om net zoals een mama zorg te dragen voor de buurtbewoners.

25Mar

Lode Peeters lanceert 'Drakenridders'

Drakenridders is het project waarmee Lode Peeters in 2021 afstudeerde.

25Mar

Genkse studenten maken televisieserie als eindwerk

De artistieke lente begint pas echt als de laatstejaarsstudenten met hun eindwerken bezig zijn. Dat is dit jaar niet anders. Onze Genkse studenten begonnen deze week aan de opnames van de serie…

13Dec

Twee VAF Wildcards naar afstudeerfilms van LUCA

Het VAF reikte dit weekend twee van haar vijf Wildcards uit aan LUCA-afstudeerfilms. Aulona Fetahaj kreeg de Wildcard Fictie voor Passé imparfait en Viet Vu wint de VAF Wildcard in de FilmLab…

12Dec

Olga Luconicova wint Gouden Beer op Berlinale

Olga Lucovnicova rijgt de prijzen aan elkaar met haar afstudeerfilm My Uncle Tudor. Ze won niet alleen de Best European Short op de European Film Awards, maar ook de VAF Wildcard en de Gouden Beer op…

12Dec

Aulona Fetahaj wint VAF Wildcard met 'Passé Imparfait'

Aulona Fetahaj wint VAF Wildcard met 'Passé Imparfait' de afstudeerfilm waarmee ze haar master behaalde op campus Sint-Lukas Brussel.

26Nov

LUCAgraduates nu ook op postzegels

bpost stelt haar nieuwe collectie postzegels voor. Opvallend daarbij is dat ze twee afstudeerwerken van #LUCAgraduates selecteerden.

20Sep

Afstudeerfilm 'Cirque' door VIAS gekozen voor vormingscursussen

16 minuten, meer heeft Bob Colaers met zijn afstudeerfilm 'Cirque' niet nodig om aan te tonen waar vluchtmisdrijf toe leidt. VIAS zal de film tonen tijdens vormingscursussen.

25Aug

Kroatisch-Belgische kortfilm genomineerd voor Studentenoscar!

De Kroatisch-Belgische kortfilm The Stamp werd door de Student Academy Awards oftewel de StudentenOscars geselecteerd voor de categorie buitenlandse speelfilms. Deze kortfilm van Dalia Alić en Lovre…

10Aug

​LUCA School of Arts siert de straten in Vlaanderen met jonge kunst

De jaarlijkse Graduation Shows schoven op naar het najaar. Daarom liet LUCA afstudeerwerken zien in een affichecampagne in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

10Jul

LUCAgraduates BBV over hun bachelorproef!

Onze bacheloropleiding Beeldende Vormgeving laat hun laatstejaars aan het woord over hun bachelorproef. Hoor het van de makers!

10Jul

Pulp de LUXE's online alternatief voor de Graduation Shows Beeldverhaal

Pulp deLuxe biedt een fantastisch online alternatief voor de eindejaarstentoonstellingen Beeldverhaal die rond deze tijd van het jaar hadden moeten plaatsvinden.