SABAM reikte op 6 oktober voor het eerst de compositieprijs voor conservatoria uit en die prijs ging naar Indra Persoons. Indra zat in haar laatste masterjaar Compositie bij Piet Swerts en behaalde als afstuderende masterstudente de hoogste score. Om te kunnen afstuderen moet ze een zelf gecomponeerd repertoire uitvoeren. Voor die uitvoering koos Indra voor de kerk van Heide en deed daarbij een beroep op enkele bevriende muzikanten uit het conservatorium en op het gerenommeerde strijkorkest Quattro Corde.

SABAM reikt de prijs uit en wil hiermee de prestaties van onze #LUCAgraduate in de verf zetten en haar ontluikende carrière een duwtje in de rug geven. Indra ontving de prijs, een cheque ter waarde van 500 euro én een interessant boekenpakket over de muziekindustrie tijdens haar proclamatie. 

Meer over Indra

Indra is hiermee niet aan haar proefstuk toe. In 2017 won ze met “Doel” al de Internationale Compositiewedstrijd van het blokfluitfestival in het Duitse Nordhorn. "Rite of Fire" voor altviool solo werd dan weer finalist in de Northern California Viola Society Composition Competition in 2019. Vorig jaar haalde ze de finale in de Prelude Wedstrijd van Nicolas Dupont met ‘Prelude voor Franck’.

Haar werk reikt verder dan de concertwereld. Zo heeft ze gewerkt met filmmakers, regisseur Johan Vandenbussche, tangodanseres Astrind Cerpentier en nam ze deel aan verschillende interdisciplinaire projecten in LUCA School of Arts.

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts

Spread the word