Onze filmcampussen

Campus Brussel / Narafi

32 2 447 13 00
info.narafi@luca-arts.be
Victor Rousseaulaan 75
1190 Brussel

Campus Brussel / Sint-Lukas

+32 2 250 11 00
info.sintlukas@luca-arts.be
Paleizenstraat 70, 1030 Brussel

Campus Genk / C-mine

+ 32 2 447 16 00
info.cmine@luca-arts.be
C-MINE 5
3600 Genk

Nieuws en agenda

26Jan
9Feb

Solotentoonstelling Dany Deprez

13Jan

Bram Ekkel klaagt gebrek aan plaatsen voor thuisloze jongeren aan in masterfilm

Er is te weinig opvang voor thuisloze jongeren. Dat probleem kaartte Bram Ekkel vorig academiejaarjaar aan door voor zijn masterfilm een aantal thuisloze jongeren uit Pelt te volgen.

5Dec

Julie Verstraten en Brahim Tall winnen VAF Wildcard 2022

Op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven werden het afgelopen weekend opnieuw VAF Wildcards uitgereikt. Die Wildcards zijn de grootste filmprijzen voor studenten van het land en meteen…

23Nov
25Nov

Surplus Cinema organiseert een driedaags programma over bewegend beeld en geluid van kunstenaars die zich als non-binair of vrouw identificeren in de context van Griekenland en haar verweven diaspora’s.

18Nov

Masterstudenten maken documentaire over Zuid-Afrikaanse Community Healthcare Workers

In februari reisden twee masterstudenten af naar Zuid-Afrika. Op vraag van onderzoekers van de VIVES-hogeschool volgden en documenteerden ze er een week lang de Community Healthcare Workers in de…

30Nov
22Dec

De expositie Stop/Start Motion: Expanded Animation in Contemporary Art plaatst het werk van vier artiesten die de brug slaan tussen animatie, beeldende kunst en interactieve kunst, in een dialoog met elkaar.

3Oct
19Dec

MINIMA DOCTA reflecteert over hedendaagse kunst en maatschappij o.l.v. Wim Lambrecht en Jeroen Laureyns met de steun van LUCA School of Arts campus Sint-Lucas Gent en de Onderzoekseenheid Image.

13Oct

Een filmische performance met geanimeerde beelden en live muziek van #LUCAalumnus Senne Driesen

26Apr

Cas Lofthus lanceert Parasomnia

#LUCAstudent Animatiefilm lanceert comic waarin een groep jong volwassenen de strijd aangaat met een plotse golf aan nachtmerries.

25Mar

Genkse studenten maken televisieserie als eindwerk

De artistieke lente begint pas echt als de laatstejaarsstudenten met hun eindwerken bezig zijn. Dat is dit jaar niet anders. Onze Genkse studenten begonnen deze week aan de opnames van de serie…

23Mar

Docnomads nodigt je uit voor de vertoning van “Trenches” op 23 maart in Docville in Leuven om Oekraïense kinderen te steunen.

4Apr
6Apr

Gespecialiseerde workshops als opstapje naar een boeiende baan in de filmsector.

15Mar

Master class door Monique Mbeka met een lezing en een screening over koloniale aspecten binnen de thema's van de hedendaagse Belgische film.

22Feb
15Mar

Film EU laat de experts aan het woord. 

Voertaal: Engels

15Feb
3May

De Filmavonden 2022 brengen ons film die esthetische en/of ideologische normen aan hun laars lapten of ze net propageerden.

13Dec

Twee VAF Wildcards naar afstudeerfilms van LUCA

Het VAF reikte dit weekend twee van haar vijf Wildcards uit aan LUCA-afstudeerfilms. Aulona Fetahaj kreeg de Wildcard Fictie voor Passé imparfait en Viet Vu wint de VAF Wildcard in de FilmLab…

12Dec

Olga Luconicova wint Gouden Beer op Berlinale

Olga Lucovnicova rijgt de prijzen aan elkaar met haar afstudeerfilm My Uncle Tudor. Ze won niet alleen de Best European Short op de European Film Awards, maar ook de VAF Wildcard en de Gouden Beer op…

12Dec

Aulona Fetahaj wint VAF Wildcard met 'Passé Imparfait'

Aulona Fetahaj wint VAF Wildcard met 'Passé Imparfait' de afstudeerfilm waarmee ze haar master behaalde op campus Sint-Lukas Brussel.