Onze designcampussen

Campus Genk / C-mine

+ 32 2 447 16 00
info.cmine@luca-arts.be
C-MINE 5
3600 Genk

Campus Brussel / Sint-Lukas

+32 2 250 11 00
info.sintlukas@luca-arts.be
Paleizenstraat 70, 1030 Brussel

Campus Gent / Sint-Lucas

+32 2 447 14 00
info.sintlucas@luca-arts.be
- Alexianenplein 1 & 2, 9000 Gent (Hoofdadres)
- Hoogstraat 51, 9000 Gent
- Sint-Niklaasstraat 27, 9000 Gent
- Campus Ter Beken, Beekstraat 1-3, 9030 Mariakerke

De binnenstad van Gent is een lage-emissiezone. Check of je wagen toegelaten is op lez.gent

Nieuws en agenda

31Jan
4Feb

We zoeken onder onze studenten : toekomstige architecten, ingenieurs, ontwerpers, kunstenaars en technologen om samen een lichtinstallatie uit te werken op het Edward Anseeleplein.

21Mar

LUCA nodigt jonge makers uit om Enzo Mari te hacken

Tweedaagse workshop nodigt jonge makers uit om een eigen meubeltoepassing te maken, geïnspireerd op Enzo Mari's 'Autoprogettazione' (1974).

14Apr
25May

Kennismaking met livecoding als artistieke tool. In een reeks van 5 avondlessen gaan we from zero-to-hero aan de slag met tools om via code beeld en geluid te genereren.

18Feb
19Feb

Driedelige workshopreeks voor jonge makers die een eigen meubeltoepassing maken, geïnspireerd op Enzo Mari´s 'Autoprogettazione'. 

30Jan

Afstudeerproject eert stilgeboren kindjes

Alumna creëert voor het Berrefonds campagne waarmee ouders het geluid van de hartslag van een stilgeboren opnieuw kunnen horen.

23Feb

Ochtendsessies met impactinnovators op het podium 

10Jan
18Jan

Tentoonstelling met de resultaten van het project LUCA Upstairs.

24Nov

LUCA-onderzoekslabo gaat Genkse en Mechelse meubelsector circulair maken

Het living lab TransformMaker gaat de meubelindustrie in Mechelen en Genk circulair maken zodat er geen nieuwe grondstoffen meer nodig zijn in het proces. Aan de basis ligt het LUCA-onderzoekslabo…

22Dec

Geluid en beeld stromen samen. Studenten uit verschillende disciplines experimenteren in dit interdisciplinaire project. Het resultaat: een nieuw en fascinerend kunstwerk gecreëerd door muzikanten, beeldende kunstenaars en performers en gepresenteerd tijdens een avondvullende performance.

18Nov

Stan Van Rompaey werd voor haar masterthesis geïnspireerd door Susan Sontag’s Notes on “Camp” en drong door tot de essentie van all things “camp”, de manifestaties van camp vroeger en nu, en de kritische oproep die zij daarin leest. Ze won met die masterthesis de Dirk Lauwaert Award 2021.

7Nov
25Nov

An exhibition on Graphic Design. 

7Nov
11Nov

Van 7 tot 11 november verlichten studenten Interieurvormgeving van LUCA maritiem erfgoed op het Antwerpse eilandje

26Oct

Anneke Rombaut , docent Visual Design, nodigt u uit voor een lezingenavond naar aanleiding van haar titelloos Blauw Boek. Doel van de avond is het onderwerp Empowerment van Artistieke Creatie breed te dissemineren naar het creatieve werkveld, alsook naar de artistieke wereld en een brug te slaan tussen beide werelden. 

6Oct

Manon Verniers wint MAD Graduation Prize 2022

Manon won de MAD Graduation Prize met A Thousand Shades of White, een reeks conceptuele projecten waarin ze mensen en design samenbrengt.

22Oct
30Oct

ROOM FOR STORIES
Masters Textielontwerp 2022 stellen tentoon op grootste designbeurs van Noordoost Europa. 

1Apr

Netwerkevent voor én door designers, live te volgen op campus Brussel voor de studierichting (interieur)vormgeving. 

26Sep

Studenten creëren mobiele draagsculptuur

Lotte Van Uytvanck en Selah De Ceuster creëerden een presentatiemeubel dat ook kan worden gebruikt voor verkoop van boeken. Het meubel werd eerder gepresenteerd tijdens ZINE VII maar ook tijdens…

22Sep

Met “Las(h)ting impressions” stelt Luca School of Arts de afdeling Textielontwerp voor tijdens de New York Textile Month en dit met werk van masterstudenten en afgestudeerden.