Ben je al jaren gedreven met muziek bezig? Heb je zin om je passie samen met anderen te delen? Dan biedt de opleiding Muziek tal van mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als musicus. Onze docenten zijn je persoonlijke coaches die je op weg zetten en begeleiden.

FOCUS OP JE EIGEN TRAJECT

De bachelor Muziek is een driejarige opleiding waarin je een stevige muzikale basis legt. Bij de start kies je voor Compositie, Directie, Instrument/Zang, Jazz, Muziekpedagogie of Muziektherapie. Daarbij wordt sterk ingezet op persoonlijke trajectbegeleiding. Zo groei je gegarandeerd uit tot een gepassioneerde en veelzijdige muzikant.

De masteropleiding is een tweejarige opleiding waarin je je verder ontwikkelt tot een zelfstandig en authentiek muzikaal kunstenaar. Tijdens je masterproef krijg je de kans om je eigen muzikale identiteit voluit te tonen in een afstudeerproject. Naast de focus op je eigen project is ook samenspel een cruciaal onderdeel van de opleiding.

CROSS-OVERS

LUCA School of Arts is een biotoop waarin samenwerking tussen studenten van verschillende kunstdisciplines gestimuleerd wordt. Hieruit ontstaan interessante cross-overs en innovatieve artistieke praktijken. Studenten kunnen bovendien keuzevakken meepikken uit alle opleidingen van LUCA, gaande van film of fotografie over grafisch ontwerp of interieurvormgeving tot productdesign of beeldhouwkunst.

Academische bachelor- en masteropleiding Muziek
Academische bachelor- en masteropleiding Muziek
Academische bachelor- en masteropleiding Muziek
Academische bachelor- en masteropleiding Muziek
Academische bachelor- en masteropleiding Muziek

Studenten die zich niet zeker genoeg voelen om aan onze opleidingen te beginnen of die zich willen voorbereiden op de toelatingsproeven kunnen deelnemen aan activiteiten die hen hier optimaal op voorbereiden.

Voorbereidend jaar Muziek

Beschik je nog niet over voldoende bagage voor de onze opleiding Muziek dan is het mogelijk om je vaardigheden in een voorbereidend jaar bij te werken.

Voor instrument, lezing & gehoor, harmonische structuren, piano & begeleiding, stemvorming, kunst & maatschappij en samenspel & improvisatie word je dan administratief ingeschreven in het derde jaar van de derde graad van de Kunsthumaniora.

Bovendien zal je voor een drietal opleidingsonderdelen uit het curriculum van de richting die je in een volgend academiejaar wilt gaan studeren via creditcontract ook al studiepunten kunnen opnemen in het hoger onderwijs.

Je kan als student van het VB jaar gebruikmaken van alle studentenvoorzieningen van LUCA School of Arts - Campus Lemmens.

Slaag je in het voorbereidend jaar, dan ben je meteen ook geslaagd voor de toelatingsproef van de hogeschool.

Downloads

Voorbereidend jaar Muziek - studieroosters