GEBRUIKERSNAAM & WACHTWOORD

Na inschrijving ontvang je op je privé e-mailadres een mail met de logingegevens. Daarin vind je je gebruikersnaam (r-nummer). Je gebruikersnaam begint altijd met een r gevolgd door 7 cijfers.  Je vindt in de mail ook een persoonlijke activatiecode. Volg de link in de mail om je account te activeren en een eigen wachtwoord te kiezen of volg de instructies op http://activatie.luca-arts.be.

Deze gebruikersnaam of r-nummer blijft je hele studentenloopbaan hetzelfde, en je zal het vaak nodig hebben. Het is handig om dit nummer van buiten te kennen. Belangrijk en goed om te weten :  de Luca diensten communiceren enkel via je Luca-mailadres.

Ben je je wachtwoord vergeten ? Dan kan je via deze link een nieuwe activatiecode aanvragen.

Nog vragen of problemen ivm je login ? Of heb je de mail met logingegevens niet gekregen, dan kan je contact opnemen met onze IT helpdesk (zie onderaan).


E-MAIL
 

Na inschrijving krijg je een e-mailadres (voornaam.familienaam@student.luca-arts.be). Je e-mail is beschikbaar een paar dagen na je definitieve inschrijving. Je kan dit éénmalig aanvragen om dit aan te passen via de dienst onderwijsadministratie.

Surf naar https://mail.student.luca-arts.be om je LUCA mails te kunnen lezen. (LUCA werkt voor de IT faciliteiten nauw samen met KU Leuven. Hierdoor zie je bovenaan in je nieuwe mailbox het logo van KU Leuven.)

Als je ook de nieuwe apps op je computer, tablet of smartphone wenst te installeren  : 

Stap 1 - Installeer office (waaronder Outlook & Onedrive) op je toestel of gebruik een andere mailapp.

Stap 2 - Configureer je mailapp. Opgelet ! Wanneer bij de configuratie om een e-mailadres wordt gevraagd, gebruik hiervoor jeeigenrnummer@kuleuven.be  ! Dit is geen e-mailadres maar een manier van inloggen.  

Windows :  OutlookMail en Kalender of IMAP
MacOS : OutlookMail en Agenda of IMAP
iPhone/iPad : Outlook voor iOS/iPad of Mail en agenda voor ios
Android : Outlook voor Androidingebouwde android apps (bv gmail app)

Het is niet mogelijk om een forward in te stellen van de mailbox naar andere mailboxen. Je kan wel je mailbox configureren in een mailprogramma van jouw keuze & dan een regel instellen om de mail door te sturen naar een ander mail-adres.

Mocht je problemen ondervinden, kan je de ICT helpdesk contacteren op helpdesk@luca-arts.be

Zorg dat je je e-mails leest! Officiële communicatie komt via deze weg.
 

Wat gebeurt er met je mailbox bij het verlaten van de hogeschool?

Wanneer je de hogeschool verlaat — bv. omdat je niet langer ingeschreven bent voor het nieuwe academiejaar als student — verdwijnt ook je e-mailadres @student.luca-arts.be en bijhorende Onedrive/Teams. 


TOLEDO

Toledo is de elektronische plek waar je alle informatie vindt over de opleiding, leslokalen, docenten. Ga regelmatig op Toledo om op de hoogte te blijven.

Tijdens je lessen gaan docenten je verwijzen naar hun vakken op Toledo. Toledo vormt een aanvulling op je lessen. Op Toledo vind je slides, meer informatie, links, discussiefora, ...
Het is een complete digitale leeromgeving (DLO)  dat een aantal onderwijsondersteunende functionaliteiten aanbiedt, zoals het verspreiden van leermateriaal, het opzetten van communicatiekanalen en samenwerkingsvoorzieningen, het aanbieden van toetsen en het delen van kennis- en leerobjecten.

Via Toledo zal ook jouw onderwijsadministratie met jou communiceren. Deze functionaliteiten worden binnen één webgebaseerde toepassing aangeboden aan alle gebruikers, studenten en personeelsleden.

 https://toledo.luca-arts.be


KU LOKET

Via het KU Loket kan je een aantal administratieve zaken nakijken en aanpassen. Je krijgt ook toegang tot je individueel studieprogramma (ISP).

Verder zul je er ook je studentendossier en je studievoortgangsdossier (=resultaten) terugvinden. En kan je er je individueel uurrooster raadplegen. 

https://kuloket.luca-arts.be


M365 in LUCA

LUCA biedt haar personeel en studenten een gratis licentie van Microsoft 365 Apps for enterprise aan. We werken hiervoor samen met KU Leuven. 

Microsoft 365 Apps for enterprise is een onderdeel van Microsoft 365 en omvat de suite van Office-toepassingen, zowel voor gebruik op desktop als online als via mobiele toestellen.

Ook OneDrive voor Bedrijven maakt deel uit van deze licentie. OneDrive is een online opslagruimte waar je bestanden kan bewaren. De bestanden zijn toegankelijk vanop verschillende toestellen, zoals pc's, tablets of smartphones, en vanaf eender welke locatie. Deze bestanden kunnen gesynchroniseerd worden met een lokale map. Het is ook mogelijk om documenten te delen met anderen en samen met collega's of medestudenten aan eenzelfde document te werken. Elke medewerker en student van LUCA beschikt over een eigen OneDrive-omgeving met 2 TB (of 2000 GB) aan opslagruimte. 

Je kan je M365 omgeving benaderen via https://office.luca-arts.be

Meer info en (installatie) handleidingen kan je vinden op https://admin.kuleuven.be/icts/services/microsoft365


HARDWARE & SOFTWARE

In onze computerlokalen op elke campus
Een goede plek om te werken als je geen computer of internetverbinding op je kot hebt, zijn de PC-klassen. De PC-klassen bevinden zich op de verschillende campussen. Neem contact op met de onderwijsadministratie op je campus voor de beschikbaarheid van de pc klas. 

Een computer kopen
Je kan er voor opteren om een nieuwe Windows PC in huis te halen. Of je wil software en hardware kopen aan educatieve voorwaarden?
Het kan allemaal via www.campusshop.be. (kies voor associatie KU Leuven)
Heb je meer voorkeur voor een Mac ? Dan kan je ook terecht bij Campusshop of bij Apple zelf https://www.apple.com/be-nl-edu/shop

Academic Software
LUCA School of Arts heeft een overeenkomst met Academic Software gesloten. Via https://academicsoftware.luca-arts.be kan je Adobe, Office 365, antivirus software en extra opleidingssoftware downloaden. Afhankelijk van je opleiding zit dit al dan niet verwerkt in je extra studiekosten (beschikbaar vanaf start academiejaar)

Virussen en spyware
Een virusscanner is een must als je met je computer het internet op gaat. LUCA biedt voor McAfee Total Virus Defense een campuslicentie aan. Je kan het programma gratis downloaden via Academic Software.


INTERNET

IT zorgt voor draadloos internet in de campussen (campusroam en eduroam).

campusroam en eduroam
Het voorkeursnetwerk in onze gebouwen is campusroam, maar we bieden ook eduroam aan, het draadloos netwerk dat je wereldwijd in vele onderwijsinstellingen vindt.
Om campusroam te gebruiken, stel je dit eenmalig in op je pc, smartphone of tablet. Daarna werkt het automatisch.
Alle info vind je op onze draadloos internet vind je hier :

https://wifi.luca-arts.be


HOE KAN IK PRINTEN
1.    Laad online printkrediet op via https://print.luca-arts.be (log in met je LUCA login, kies in het linkermenu voor print credit top-up, volg de stappen voor een online betaling)
2.    Stuur je printopdracht naar KULeuvenBlack of KULeuvenColor
   a.    Van om het even welk toestel via print.luca-arts.be (enkel pdf of word documenten)
   b.    Van een publieke pc in de campus
3.    Gebruik je studentenkaart om de afdrukken af te halen

Tarieven per pagina :
Zwart :    A4 - 0.05 €,     A3 - 0.10 €
Kleur :    A4 - 0.15 €,     A3 - 0.30 €

IT HELPDESK

LUCA IT Helpdesk
helpdesk@luca-arts.be

Voor dringende problemen :Tel: 02.250.11.11
Openingsuren: 9:00 - 12:00 & 13:00 tot 16:00


LES VOLGEN OP AFSTAND

WEGWIJS in LES volgen op afstand.

Toelichting voor studenten.