GEBRUIKERSNAAM & WACHTWOORD

Na inschrijving ontvang je op je privé e-mailadres een mail met de logingegevens. Daarin vind je je gebruikersnaam (r-nummer). Je gebruikersnaam begint altijd met een r gevolgd door 7 cijfers.  Je vindt in de mail ook een persoonlijke activatiecode. Volg de link in de mail om je account te activeren en een eigen wachtwoord te kiezen of volg de instructies op http://activatie.luca-arts.be.

Deze gebruikersnaam of r-nummer blijft je hele studentenloopbaan hetzelfde, en je zal het vaak nodig hebben. Het kan dus geen kwaad om dit nummer van buiten te kennen!

Ben je je wachtwoord vergeten ? Dan kan je via deze link een nieuwe activatiecode aanvragen.

Nog vragen of problemen ivm je login ? Of heb je de mail met logingegevens niet gekregen, dan kan je contact opnemen met onze IT helpdesk (zie onderaan).


E-MAIL

Na inschrijving krijg je een e-mailadres (roep-ofvoornaam.achternaam@student.luca-arts.be). Je e-mail is beschikbaar een paar dagen na je definitieve inschrijving.

Standaard krijgt elke student 1 mailbox waar 2 e-mailadressen aan gekoppeld zijn.
rnummer@student.luca-arts.be en voornaam.naam@student.luca-arts.be
Beiden kunnen e-mails ontvangen maar voor sommige toepassingen zal je specifiek voornaam.naam moeten gebruiken om in te loggen (bv M365, Adobe)

Standaard wordt rnummer@student.luca-arts.be gebruikt als adres om mails te versturen. Gebruik je liever je voornaam.naam variant dan kan dat door éénmaal een instelling te doen :

Open Gmail op je computer.
Klik in de rechterbovenhoek op het tandwieltje en kies - Instellingen.
Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
Klik in het gedeelte 'Mail verzenden als' op Nog een e-mailadres toevoegen.
Voeg daar je e-mailadres toe in de vorm voornaam.naam@student.luca-arts.be - en klik op volgende stap
Klik naast het nieuw toegevoegde emailadres op 'als standaard instellen' rechts van het adres dat je wilt gebruiken.

Mocht je problemen ondervinden, kan je de ICT helpdesk contacteren op helpdesk@luca-arts.be

Zorg dat je je e-mails leest! Officiële communicatie komt via deze weg.

http://mail.student.luca-arts.be.


TOLEDO

Toledo is de elektronische plek waar je alle informatie vindt over de opleiding, leslokalen, docenten. Ga regelmatig op Toledo om op de hoogte te blijven.

Tijdens je lessen gaan docenten je verwijzen naar hun vakken op Toledo. Toledo vormt een aanvulling op je lessen. Op Toledo vind je slides, meer informatie, links, discussiefora, ...
Het is een complete digitale leeromgeving (DLO)  dat een aantal onderwijsondersteunende functionaliteiten aanbiedt, zoals het verspreiden van leermateriaal, het opzetten van communicatiekanalen en samenwerkingsvoorzieningen, het aanbieden van toetsen en het delen van kennis- en leerobjecten.

Via Toledo zal ook jouw onderwijsadministratie met jou communiceren. Deze functionaliteiten worden binnen één webgebaseerde toepassing aangeboden aan alle gebruikers, studenten en personeelsleden.

 http://toledo.luca-arts.be


KU LOKET

Via het KU Loket kan je een aantal administratieve zaken nakijken en aanpassen. Je krijgt ook toegang tot je individueel studieprogramma (ISP).

Verder zul je er ook je studentendossier en je studievoortgangsdossier (=resultaten) terugvinden. En kan je er je individueel uurrooster raadplegen. 

http://kuloket.luca-arts.be


M365 in LUCA

LUCA biedt haar personeel en studenten een gratis licentie van Microsoft 365 Apps for enterprise aan. We werken hiervoor samen met KU Leuven. 

Microsoft 365 Apps for enterprise is een onderdeel van Microsoft 365 en omvat de suite van Office-toepassingen, zowel voor gebruik op desktop als online als via mobiele toestellen.

Ook OneDrive voor Bedrijven maakt deel uit van deze licentie. OneDrive is een online opslagruimte waar je bestanden kan bewaren. De bestanden zijn toegankelijk vanop verschillende toestellen, zoals pc's, tablets of smartphones, en vanaf eender welke locatie. Deze bestanden kunnen gesynchroniseerd worden met een lokale map. Het is ook mogelijk om documenten te delen met anderen en samen met collega's of medestudenten aan eenzelfde document te werken. Elke medewerker en student van LUCA beschikt over een eigen OneDrive-omgeving met 2 TB (of 2000 GB) aan opslagruimte. 

Je kan je M365 omgeving benaderen via http://office.luca-arts.be

Meer info en (installatie) handleidingen kan je vinden op https://admin.kuleuven.be/icts/services/microsoft365


HARDWARE & SOFTWARE

In onze computerlokalen op elke campus
Een goede plek om te werken als je geen computer of internetverbinding op je kot hebt, zijn de PC-klassen. De PC-klassen bevinden zich op de verschillende campussen. Neem contact op met de onderwijsadministratie op je campus voor de beschikbaarheid van de pc klas. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om af te drukken op de printinfrastructuur van de campus. Voor meer informatie kan je ook terecht bij de onderwijsadministratie van je campus.

Een computer kopen
Je kan er voor opteren om een nieuwe Windows PC in huis te halen. Of je wil software en hardware kopen aan educatieve voorwaarden?
Het kan allemaal via www.campusshop.be. (kies voor associatie KU Leuven)
Heb je meer voorkeur voor een Mac ? Dan kan je ook terecht bij Campusshop of bij Apple zelf https://www.apple.com/be-nl-edu/shop

Academic Software
LUCA School of Arts heeft een overeenkomst met Academic Software gesloten. Via http://academicsoftware.luca-arts.be kan je Adobe, Office 365, antivirus software en extra opleidingssoftware downloaden. Afhankelijk van je opleiding zit dit al dan niet verwerkt in je extra studiekosten (beschikbaar vanaf start academiejaar)

Virussen en spyware
Een virusscanner is een must als je met je computer het internet op gaat. LUCA biedt voor McAfee Total Virus Defense een campuslicentie aan. Je kan het programma gratis downloaden via Academic Software.


INTERNET

IT zorgt voor draadloos internet in de campussen (campusroam en eduroam).

campusroam en eduroam
Het voorkeursnetwerk in onze gebouwen is campusroam, maar we bieden ook eduroam aan, het draadloos netwerk dat je wereldwijd in vele onderwijsinstellingen vindt.
Om campusroam te gebruiken, stel je dit eenmalig in op je pc, smartphone of tablet. Daarna werkt het automatisch.
Alle info vind je op onze draadloos internet vind je hier :

http://wifi.luca-arts.be


IT HELPDESK

LUCA IT Helpdesk
helpdesk@luca-arts.be

Voor dringende problemen :Tel: 02.250.11.11
Openingsuren: 9:00 - 12:00 & 13:00 tot 16:00


LES VOLGEN OP AFSTAND

WEGWIJS in LES volgen op afstand.

Toelichting voor studenten.