do 31.03.2022, 20u
za 02.04.2022, 20u
Concert

LUCA Choir en LUCA Philharmonic o.l.v. Kurt Bikkembergs
Solisten: Jan Caals (evangelist), Wilfried Van den Brande (Christus), Pauline Lebbe (sopraan), Lara Cannaert (mezzosopraan), Laurens-Alexander Wyns (tenor), Erwin Müller (bas)

J.S. Bach: Johannes Passion

De Johannes Passion, in 1724 gecomponeerd toen de kersverse cantor Johann Sebastian Bach [1685-1750], behoort ongetwijfeld tot het grootste repertoire ooit geschreven voor solisten, koor en orkest. Hoewel ze vaak in de schaduw lijkt te staan van haar grote broer de Mattheus Passion, geeft ze blijk van een heel eigen muzikale zetting en theatrale identiteit.

Ze weerklinkt voor het eerst in 1724 tijdens de vesperdienst van Goede Vrijdag in de Nicolaikirche van Leipzig: het eerste deel vóór en het tweede deel na de preek. Bach maakt voor zijn Johannespassie geen gebruik van een kant-en-klaar tekstboekje. Hij stelt zijn tekst samen uit drie hiërarchisch geordende lagen: de Bijbeltekst naast vrije poëzie en kerkliedstrofen.

Onder leiding van Kurt Bikkembergs buigt ons symfonisch koor zich over deze boeiende partituur en trekt het publiek mee in de oeroude traditie van de oratorische passie.

Concert van 31 maart: gratis concert in de reeks UUR KULTUUR voor studenten met een Cultuurkaart KU Leuven. Meer info en tickets: www.kuleuven.be/cultuurkaart.

Covid Safe Ticket

Wij werken vanaf heden voor onze concerten met Covid Safe Tickets. Dit laat toe in alle veiligheid en zonder mondmasker de concerten bij te wonen. Bij het binnenkomen van de campus zal u gevraagd worden uw Covid Safe Ticket voor te leggen, dit kan op je smartphone of op papier

Zet je UITPAS in voor extra korting!

Voor 5 EUR haal je je UiTPAS in huis (jongeren: 2 EUR, mensen met recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming: gratis) en kan je beginnen sparen. De vele voordelen die aan de UITPAS verbonden zijn, leveren je al snel financieel voordeel op! Elke UiTPASactiviteit bij een UiTPASpartner levert een punt op, die punten kan je vervolgens gaan inruilen. Op campus Lemmens betekent dat korting op de aankoop van je ticket(s). Het omruilvoordeel bedraagt 3 EUR korting op een concert naar keuze, en dat slechts voor 5 UiTPAS-punten.

De volledige uitleg lees je op www.uitinleuven.be/uitpas.

Spread the word