di 14.12.2021, 12u15 - 13u15
Concert

Lara Canaert (zang), Emma Claes (cello) en Fran Vancoillie (harp) brengen in de reeks Jong-Pulcheria kamermuziek van Bach, Debussy, Van der Roost, Brahms en Massenet.

- Johann Sebastian Bach, ‘prélude’, uit cellosuite nr. 4 in Es
- Claude Debussy, ‘Deux Romances’ voor zang & harp. (L’âme évaporée; Les Cloches)
- Jan Van der Roost, ‘Deux poèmes’ (Sur l’Herbe; En Batteau)
- Johannes Brahms, Zwei Gesänge (Gestillte Sehnsucht; Geistliches Wiegenlied)
- Jules Massenet, Élégie

Mezzo-sopraan Lara Cannaert, celliste Emma Claes en harpiste Fran Vancoillie hebben elkaar in 2017 op het Lemmensinstituut in Leuven leren kennen. Sindsdien vormen deze muzikanten het ensemble Voix des Cordes. Hun unieke bezetting zal u niet vaak in een programmaboekje zien verschijnen. Het aantal originele werken voor zang-cello-harp is namelijk zeer gering. Dit hield deze enthousiaste dames echter niet tegen: ze werkten samen met verschillende componisten, onder andere met Jan Van der Roost, om zo een serie van nieuwe composities aan het repertoire toe te voegen. Deze samenwerkingen resulteren in verrassende en persoonlijke uitvoeringen, waarin elk instrument volledig tot zijn recht komt. Laat je meeslepen in het mooie wisselspel tussen de diepe klanken van de cello, de harmonische toets van de harp en de zwevende melodie, gebracht door de zangeres. 

Onder de noemer Jong-Pulcheria verwelkomt het Hollands College gedurende het academiejaar laatstejaarsstudenten van LUCA School of Arts. Kaarten voor deze studentenconcerten kosten €5 en moeten op voorhand gereserveerd worden.

Spread the word