vr 01.07 - do 15.09.2022, Volledige dag

Faculty club, Leuven

Jonge kunstenaars @ Faculty Club

Tentoonstelling

Voor deze tentoonstelling hebben de drie foto-opleidingen van LUCA vier recente alumni geselecteerd. Niet zomaar de eerste, de beste; maar alumni die op een korte tijd  - en, laten we niet vergeten, in een niet evidente pandemie-periode -  op een succesvolle manier hebben weten te timmeren aan hun artistieke loopbaan. Stap-voor-stap nemen ze hun plaats in de kunstwereld in. Dus zeker te volgen in de toekomst.

Geselecteerde kunstenaars

In de tentoonstelling zit niet echt een inhoudelijk concept of een rode draad. Dat is een bewuste keuze om zo de artistieke persoonlijkheid van deze vier jonge talenten optimaal tot haar recht te laten komen.

De vier kunstenaars tonen elk uitermate persoonlijk werk dat op een boeiende en kwalitatieve manier gebruik maakt van de rijke beeldende mogelijkheden van het medium fotografie. Daarbij slagen ze er in om hun inhoudelijke ideeën en concepten op een doordachte manier fotografisch te vertalen en dat door te trekken in de presentatie van hun foto’s.  Door het fijn afstemmen van de fotografische techniek op de inhoud, op hun verhalen weten ze op een meesterlijk manier het “snapshot”-karakter dat soms nog aan de fotografie wordt toegekend, te overstijgen.

Esmeralda Mertens

Esmeralda Mertens wordt gefascineerd door de kosmos. Ze beweegt zich in het spanningsveld tussen realiteit en fictie: ze zoekt bewust naar elementen, situaties in onze wereld die haar bevreemdend voorkomen.

Stefanie Schaut

Op haar beurt wil Stefanie Schaut met haar kunst taboes doorbreken. In haar beeldtaal speelt de natuur een centrale rol. Daarbij wordt ze vooral gedreven door fascinatie en frustratie over de manier waarop wij mensen omgaan met onze wereld.

Seppe Vancraywinkel

Seppe Vancraywinkel is als kunstenaar geïnteresseerd in de mens en meer bepaald de acties van en de interactie tussen mensen. Dat weet hij op een natuurlijke en moeiteloze, maar toch zorgvuldig en intiem manier vast te leggen in analoge zwart-wit fotografie met heel veel picturale nuance.

Nick Verhaeghe

Nick Verhaeghe, de oudste van de vier, probeert het vluchtige en vergankelijke vast te leggen. Daarbij experimenteert hij met de mogelijkheden van de fotografie. Hij gebruikt geen conventionele fotografische producten, maar maakt zelf ontwikkelaar op basis van veelal plantaardige producten.

Praktische informatie

Locatie

Faculty Club
Groot Begijnhof 14
3000 Leuven

Openingsuren

  • open van maandag tot vrijdag (12u – 14u00 en 18u30 – 21u)
  • gesloten op zaterdag en zondag.

Organisatie

Deze zomertentoonstelling is het startschot gegeven van een structurele samenwerking tussen de Faculty Club en LUCA School of Arts.

Alumni van de kunsthogeschool tonen in het bijzondere historische kader van de Faculty Club hun kunstwerken aan de vele bezoekers.

Info: artoffice@luca-arts.be

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts