-

LUCA Campus Lemmens, Leuven

Kamermuziekzaal

Jongerenconcert Koningin Elisabethwedstrijd

Concerten en performances

Jongerenconcert Koningin Elisabethwedstrijd

Na elke editie van de Koningin Elisabethwedstrijd volgen het daaropvolgende jaar in verschillende steden de jongerenconcerten. Voor deze reeks wordt het jongere publiek als doelgroep aangesproken. Dit jaar maken laureaten Bryan Cheng en Petar Pejčić (cello) hun opwachting op campus Lemmens met een recital- of kamermuziekprogramma naar keuze. Een democratische formule met een toegankelijk karakter.

Petar Pejčić (vijfde prijs K.E.W. 2022) studeert aan de Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy in Leipzig bij Peter Bruns. Hij won in 2020 zowel de AENA Speciale Prijs van de Pablo Casals Award for Young Cellists als de Tweede Prijs van het Anna Kull Cello Wettbewerb, en in 2019 de Derde Prijs van het Felix Mendelssohn Bartholdy Hochschulwettbewerb. Petar Pejčić trad op met orkesten als het Konzerthausorchester Berlin, de Grazer Philharmoniker, het Symfonisch Orkest van de Servische radio en de Camerata Balcanica. Om zijn muzikale horizon te verbreden werkte hij samen met de choreograaf Jacopo Godani en de Dresden Frankfurt Dance Company aan het project BACH OFF ! In 2020 was hij Ambassadeur van de Fundació Pau Casals. Hij is tevens beurshouder van de Internationale Musikakademie in Liechtenstein, de Yehudi Menuhin Live Music Now Foundation, de Freunde Junger Musiker Foundation en in 2021 kreeg hij de Günter Henlebeurs van de Peter Klöckner Stichting.

Bryan Cheng (zesde prijs K.E.W. 2022) won de Eerste Prijs op de UNISA International Strings Competition in Pretoria en de Tweede Prijs en Publieksprijs op het Concours de Genève. Hij maakte op 14-jarige leeftijd zijn recitaldebuut in Carnegie Hall, en in 2018 zijn concertdebuut in de Elbphilharmonie met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Volgend seizoen speelt hij met het Deutsches Symphonie-Orchester in de Philharmonie Berlin. Bryan Cheng trad ook op als solist met het Johannesburg Philharmonic Orchestra, het Orchestre symphonique de Montréal, het Orchestre de la Suisse Romande, het Helsinki Philharmonic Orchestra en het National Arts Centre Orchestra uit Ottawa. In kamermuziekverband speelt hij met het Cheng² Duo en met musici als Christian Tetzlaff, Lars Vogt en Antje Weithaas. Bryan Cheng nam reeds drie cd’s op voor het label Audite : Russian LegendsViolonchelo del fuego en Violoncelle français.

Programma

Piazzolla: (arr. Cheng) Nightclub 1960 
Prokofiev: Sonata 
Offenbach: Barcarolle
Paul Wiancko: Sonata No. 1 for Cello and Piano, “Shifting Baselines” Bartok: (arr. Disselhorst) Romanian Dances 

Bryan Cheng en Petar Pejcic, cello
Silvie Cheng, piano

LUCA in concert

Jaarlijks organiseert LUCA een 25-tal concerten. Zowel solorecitals, kamermuziek, koor- en orkestwerken als het grote symfonische repertoire uit een periode van meer dan vier eeuwen komen er afwisselend aan bod. 

Naast die concerten kan je ook regelmatig studenten aan het werk zien tijdens bachelor- en masterproeven en op concertproeven. Deze zijn vrij toegankelijk voor publiek.