wo 23.02 - vr 25.02.2022

Terrarium
Campus Sint-Lukas Brussel

Klimaatverhalen

Tentoonstelling

Over Klimaatverhalen

Het project "Klimaatverhalen" betrekt jongeren met verschillende sociaal-economische achtergronden in het klimaatdebat via een participatief onderzoek. Jongeren worden meer blootgesteld aan milieuvervuiling en zijn vatbaarder voor de schadelijke effecten ervan. Omgekeerd is hun aandeel op de milieudruk kleiner dan die van de volwassenen. Om deze ongelijkheden te verkleinen, geeft Klimaatverhalen aan hen een stem.

Minstens 20 deelnemers worden in Brussel en Hasselt betrokken via een burgerwetenschapscampagne en de fotostemmethode. De deelnemers verzamelen en analyseren gegevens over de lokale luchtkwaliteit met sensoren en leggen hun ervaringen en zorgen vast aan de hand van foto's. De verzamelde “klimaatverhalen” van de deelnemers vertegenwoordigen hun ervaringen, zorgen en wensen en visies op een duurzaam Brussel en Hasselt.

De resultaten van dit onderzoek worden nu getoond in een tentoonstelling gericht op een breed publiek. Doel is hiermee beleidsimpact te genereren. Daarnaast komt er ook een methodologische paper voor het uitvoeren en ontwerpen van inclusieve sociale-wetenschappelijke projecten voor burgers.

Deelnemende kunstenaars

Leerlingen St. Jozef Anderlecht, leerlingen St. Lukas Brussel, dra. Teis De Greve, 3BA MIND studenten: Nel Bries, Ines Germeau, Sam Evers, Elise Reuschel, Maarten Vandevelde, Demi Vanderstappen

Praktische informatie

  • Wo 23.02 / 14.00-18.00
  • Do 24.02 / 14.00-20.00
  • Vr 25.02 / 14.00-18.00

Locatie

LUCA - Terrarium
Campus Sint-Lukas Brussel
Paleizenstraat 70
1030 Brussel

Organisatie

logo