wo 31.01 - zo 04.02.2024, Volledige dag

Edward Anseelplein, Gent

Lichtfestival 2024

Van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024 zal het Lichtfestival opnieuw de duistere nachten opvrolijken en de harten verwarmen van de bezoekers.

Call for proposals

We zoeken onder onze studenten : toekomstige architecten, ingenieurs, ontwerpers, kunstenaars en technologen om samen een lichtinstallatie uit te werken op het Edward Anseeleplein voor het Lichtfestival Gent (van 31 januari tot 4 februari 2024).

Dien je projectvoorstel in ten laatste op 14 mei 2023 door deze ingevulde artist application te mailen naar frederic.leloup@kuleuven.be. Een jury zal enkele projecten uitnodigen voor een projectpitch op 25 mei van 12u tot 14u. De uiteindelijk geselecteerde project(en) zullen ondersteund worden door KULeuven en LUCA School of Arts voor een maximum van 15.000 euro all-in.

Je kan je voorstel ook mits eigen financiering indienen bij Lichtfestival zelf (deadline 14 april). Zowel specifiek op maat van een locatie gemaakte als op zich staande installaties zijn mogelijk (dan hoeft het project niet specifiek gemaakt te worden voor op het Edward Anseeleplein; echter je moet zelf voor financiering zorgen). 


Je kan je inspireren door de vorige samenwerkingen van studenten KULeuven (architectuur, technologie) en LUCA School of Arts (ontwerpers, kunstenaars) op https://www.luca-arts.be/nl/luca-op-lichtfestival-gent.
 

Organisatie

Dit project is een gezamenlijk initiatief van KULeuven en LUCA School of Arts.