do 25.03.2021, 18:30 - 20:30
Concert

Lilia Umnova, viool en Timur Sergeyenia, piano

Richard Strauss Sonate voor viool en piano 
César Franck Sonate voor viool en piano

Dit concert wordt gestreamd. Meer info volgt later.

In 2017 vierde Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Gedurende deze periode concerteerde hij meer dan 2000 maal in meer dan 40 landen.Timur Sergeyenia volgde vanaf zijn derde lessen aan de speciale school voor jong talent van het Conservatorium te Minsk bij Prof. G. Scherzhewsky. Hij volgde hogere pianostudies aan het Conservatorium van Minsk, waar hij les kreeg van Prof. Irina Tswetajewa, en werder bij Prof. Naum Starkman (Conservatorium in Moskou). Sergeyenia’s professoren kunnen gelinkt worden aan de grote Russische pianist en pedagoog Konstantin Igumnow, iemand die – samen met Rachmaninov – heeft gestudeerd bij A. Siloti, een leerling van Anton Rubinstein én de favoriete student van Franz Liszt).
Van 1995 tot 1999 werkte Timur Sergeyenia als docent piano aan het Wit-Russische State Academy of Music. Sinds 1999 woont hij in Duitsland waar hij geniet van een zeer intense concertcarrière. Sinds 2013 is hij docent piano aan de LUCA-School of Arts (Campus Lemmens, Leuven).

Lilia Umnova studeerde aan het Moscow State Tchaikovsky Conservatory en doceert momenteel viool aan LUCA School of Arts campus Lemmens en de Summer Music Academy. Ze is een veelgevraagd solist en kamermusicus zowel in binnen- als in buitenland. Frequent wordt ze gevraagd als jurylid bij (inter)nationale wedstrijden.

Spread the word