Vrijdag werden de Henry van de Velde Golden Awards uitgereikt.

Maar liefst acht projecten van docenten, studenten en alumni vielen in de prijzen waarvan er drie van de zeven Golden Awards werden toebedeeld aan vier alumni van LUCA School of Arts.

Henry van de Velde Golden Awards

LUCA-alumni Les Monseigneurs voor Caméléon

Gold Habitat Award 2021 & Crafts by Bokrijk Award 2021

CAMÉLÉON

Caméléon zijn een reeks grafische ontwerpen ontstaan uit natuurlijke vormen en vertaald naar geweven textiel. De linnen wandtapijten zijn gemaakt om te dienen als wandtapijt an sich, maar kunnen evengoed ingezet worden als gordijn, paravent en tapijt dankzij zijn multifunctioneel, lokaal en duurzaam garen. De wandtapijten zijn genummerde pièces uniques en zijn tijdloos in zowel beeld als in hun multifunctionele toepassing.

Henry van de Velde Awards

LUCA-alumna Laura Bergans voor de prentenboeken Wijze Weetjes

Boekenserie als ode aan de fantasie, vormgeving én wetenschap (voor kinderen van 4 tot 8 jaar).

De boekenserie Wijze Weetjes leert kinderen op een speelse manier over onze wereld, het klimaat en de natuur. De reeks bestaat tot op heden uit drie boeken: Mag je haaien aaien? (vragen over dieren), Kunnen bergen krimpen? (vragen over de natuur) en het recent uitgegeven Komt oude kaas van oude koeien? (vragen over eten en drinken). Auteur Katrijn De Wit, illustrator Inge Rylant en vormgever Laura Bergans sloegen de handen in elkaar en brengen met deze reeks een artistieke ode aan de fantasie, vormgeving én wetenschap. In de boekjes wordt non-fictie op een toegankelijke manier verwerkt tot een stimulerend, vrolijk ogend en kleurrijk vormgegeven kartonboek voor de leeftijdscategorie 4-8 jaar. Elke pagina opent met een grote vraag en een abstracte, minimalistische illustratie. 

LUCA alumnus Corbin Mahieu en Lennart Van den Bossche voor de campagne Pilar

Identiteit en communicatie van het nieuwe cultuurhuis voor wetenschap en kunst in Brussel

Pilar, het nieuwe cultuurhuis van de VUB, is een open, artistiek lab voor jongeren in Brussel en een plek voor kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Het fungeert als proeftuin voor kunst- en talentontwikkeling. Tweemaal per jaar organiseert het huis Pilar Asap: een multidisciplinair festival waarbij tentoonstellingen, performances, lezingen en workshops elkaar aanvullen. Centraal staat een selectie van jonge kunstenaars en muzikanten die volgens Pilar op ieders radar moeten komen. Voor de communicatie van het festival gingen vormgevers Corbin Mahieu en Lennart Van den Bossche op zoek naar een typografie die de verschillende werelden van Pilar omvat.

Spread the word