-

LUCA Campus Lemmens, Leuven 

Diverse locaties 

LUCA for Life

Concerten en performances

LUCA FOR LIFE 2022: Muziek en dementie


LUCA FOR LIFE is terug! Dit jaar steunt studentenvereniging Cluster ‘House Of Music’ en ‘Huis Perrekes’ in het kader van de Warmste Week. Kom genieten van een verschillende concerten, een knusse kerstmarkt of gewoon van het gezellig samenzijn met vrienden rond deze warme kerstperiode.
Op donderdagavond 22 december 2022 om 18u30 komen we  samen in de concertzaal van LUCA School of Arts, Campus Lemmens/Leuven voor een welkomstwoord dat de start zal zijn van een culturele avond met klassieke muziek, kamermuziek, jazz, een gezellige bar, een foodtruck en zoveel meer. Voorstellingen en concerten vinden doorlopend plaats vanaf 19u. Alle concerten beginnen steeds op hetzelfde moment op drie verschillende locaties op de campus en duren telkens een halfuur. Daarna volgt telkens een pauze van twintig minuten waarin u zich kan begeven naar een
andere zaal indien gewenst. Maar niet getreurd, sommige groepen treden meer dan één keer op. U heeft dus de kans om elke groep aan het werk te zien. Heeft u nood aan een pauze tussendoor? Of
krijgt u van al die artistieke optredens een hongertje? Dan kan u zich begeven naar de kerstmarkt die doorlopend geopend is tot 22u30 voor een hapje en een drankje.


House of Music & Huis Perrekes
De opbrengst van deze avond gaat naar House of Music. Dit goede doel zet zich in om muziek te implementeren op de werkvloer van een zorgcentrum, in de dagelijkse zorg en omgeving van mensen met dementie. Daarnaast steunen we dit jaar een tweede goede doel: Huis Perrekes. Een zorginstelling voor mensen met dementie die sterk inzetten op muziektherapeutisch vlak en zelfs een
dementiekoor leiden.
Deze projecten ligt Cluster nauw aan het hart en wij vinden het ons maatschappelijke plicht om ons hiervoor in te zetten. Maar dat kunnen we uiteraard niet alleen: we need you!


Speciale tarieven
Om de inclusie van personen met dementie of jongdementie te vergroten door middel van muziek, bieden we op dit festival een bijzondere formule aan. Een ticket voor deze doelgroep kost €15
waarbij er een begeleider gratis mee mag komen genieten van het hele festival.
Kan u er helaas niet bij zijn, maar voelt u zich toch geroepen om dit project een warm hart toe te dragen? Koop dan een steunkaart t.w.v. €25.
Overzicht van de tarieven:
- Volwassenen: €15
- Studenten: €7
- Dementie: €15 (+ begeleider gratis en toegang tot lounge)
- Steunkaart : €25

LUCA in concert

Jaarlijks organiseert LUCA een 25-tal concerten. Zowel solorecitals, kamermuziek, koor- en orkestwerken als het grote symfonische repertoire uit een periode van meer dan vier eeuwen komen er afwisselend aan bod. 

Naast die concerten kan je ook regelmatig studenten aan het werk zien tijdens bachelor- en masterproeven en op concertproeven. Deze zijn vrij toegankelijk voor publiek.