wo 10.11 - zo 14.11.2021, Volledige dag

Lichtfestival Gent

 

Tentoonstelling

Je kan héél veel lichtkunst spotten op het Lichtfestival in het verlengd weekend. Enkele van die werkjes zijn niet door internationale lichtkunstenaars gemaakt, maar honderd procent made in Gent, door studenten van Odisee, KU Leuven Technologiecampus en Luca School of Arts. 

Alle studenten mochten een voorstel indienen, drie projecten werden gesponsord door de drie scholen en zijn nu te bewonderen op het parcours in de binnenstad. De ingenieursstudenten van de Technologiecampus hebben de ‘bouw’ van de installaties gezet, de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie van Odisee Gent deed de 3D-printing en de technische back-up. Het artistieke concept komt van de studenten aan Luca School of Arts. 

History is not a line

Portus Ganda

Portus Ganda is de plek waar Leie en Schelde in elkaar overvloeien. Nu zie je er pleziervaartuigen, maar ooit was het een handelsknooppunt en maritieme haven. Met lichtsilhouetten van bestaande en verdwenen gebouwen in Gent wil het werk dit rijke verleden opnieuw tot leven brengen. Een aantal silhouetten van zowel nog recente als oude gebouwen worden in een levendige scenografie verwerkt, op het water zie je een andere geschiedenis. 

Door: Astrid Leys (KU Leuven, faculteit architectuur), Mariska Denoo (LUCA School of Arts) & Gilles Haenebalcke (KU Leuven Technologiecampus Gent)

Connecting Lights

tussen Bomastraat en Desire Fievéstraat

Vaak hebben we niet de moed om wildvreemden aan te spreken, we voelen er ons ongemakkelijk bij. De installatie Connecting Lights breekt het ijs en brengt je eenvoudig in verbinding met een onbekende. Met wie leg jij een connectie door middel van het licht?

Door: Isinsu Tazici, Merlijn Depauw & Lore Bergers (KU Leuven, faculteit architectuur) en Harm Buyck, Arthur Van den Storme & Kwinten Vermeulen (KU Leuven Technologiecampus Gent).

Still Entity

Zilverhof

Interactief project! Het licht reageert op het geluid van de bezoeker. Hoe stiller het publiek, hoe feller de installatie reflecteert op de omringende architectuur. Wanneer het publiek samenwerkt, kan ze de installatie ‘volledig’ ervaren. 

Door: Sarah Van der Straeten, Lisa Eisen, Rebecca Ackaert (KU Leuven, faculteit architectuur), Melis Deveci (Luca School of Arts) en Harm Buyck, Arthur Van den Storme & Kwinten Vermeulen (KU Leuven Technologiecampus Gent).

Spread the word