LUCA brengt samen met de KU Leuven en vier andere hogescholen hun opleidingsaanbod samen en werkt zo mee aan de arbeidsmarkt van de toekomst

Wil je bij blijven, specialiseren, groeien of omscholen, dan kan je vanaf nu terecht op één adres: ikblijfbij.be. Dit platform werd gecreëerd door de Associatie KU Leuven groepeert het aanbod voor levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, Odisee, Thomas More, UCLL en Vives op een gebruiksvriendelijke manier.

Meer dan 1000 opleidingen in 10 domeinen

Afhankelijk van het instapmoment kan een levenslang lerende op ikblijfbij.be meer dan 1.000 opleidingen vinden, in meer dan tien domeinen. Van wetenschap over onderwijs tot recht of welzijn. Online, hybride of fysiek op één van de 23 campussen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Overdag, ’s avonds of in het weekend.

Brede maatschappelijke vraag

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Werkgevers kampen met een gebrek aan geschikte profielen, meer en meer medewerkers willen een nieuwe professionele weg inslaan en snelle technologische evoluties zetten aan tot bijscholing en specialisatie. Steeds meer mensen zijn ook op zoek naar persoonlijke ontwikkeling, zingeving en verrijking, of willen beter begrijpen hoe de samenleving kan omgaan met de uitdagingen van vandaag.

Daarom is levenslang leren en de versterking van het menselijk kapitaal een van de pijlers van het Vlaamse Relancebeleid en werd 2021 uitgeroepen tot “Jaar van de Opleiding”. Met dit initiatief dat competenties en persoonlijke ontwikkeling bij volwassenen stimuleert én inzet op een breed opleidingsaanbod dat op een gebruiksvriendelijke manier ontsloten wordt, zetten KU Leuven, LUCA School of Arts, Odisee, Thomas More, UCLL en Vives daar samen de schouders onder.

Samenwerking creëert platform voor arbeidsmarkt van de toekomst

Deze unieke samenwerking tussen LUCA en de andere leden van de Associatie KU Leuven zorgt voor een innovatief, praktijkgericht  en fijnmazig aanbod voor levenslang leren, gestoeld op onderzoek en op de expertise van LUCA de zes partners van de Associatie KU Leuven.

LUCA en de andere leden van de Associatie KU Leuven bouwen zo mee aan de samenleving en de arbeidsmarkt van de toekomst. Een arbeidsmarkt in tijden van toenemende krapte en die door de evolutie naar langere loopbanen heel erg in beweging is, met almaar meer medewerkers die nieuwe competenties willen ontwikkelen of hun carrière een nieuwe wending willen geven. Tegelijkertijd zoeken steeds meer burgers naar plaatsen om zich te verdiepen in de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en naar mogelijkheden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Ook zij vinden in deze samenwerking een antwoord.

#LUCAblijfleren

LUCA wil ook na afstuderen een rol van betekenis spelen voor jonge ontwerpers, kunstenaars en creatieve professionals uit alle sectoren. Daarom biedt ze niet alleen 8 modulaire of afstandstrajecten die leiden tot een getuigschrift, maar ook lezingenreeksen, summerschools en webinars.

Spread the word