Beeld: Kobe Vanderzande

Enkele maanden geleden opende de stad Hasselt een circulair loket. Doel is de omslag naar een inclusieve, circulaire economie te versnellen. Het loket is kennislab en organiseert showcases en events. Het loket kreeg de naam ‘Circulair Werk(t)’ mee en is een samenwerking tussen UCLL, LUCA School of Arts, Springplank vzw en 37 graden.

Circulaire winkeletalages als eerste project

Circulaire en betaalbare winkeletalages inrichten dat werd de eerste uitdaging waarmee de samenwerking naar buiten treedt. Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen namen de etalages van 8 Hasseltse handelaars onder handen en maakten er circulaire pareltjes van.

Marie-Berthe Vanspauwen ging bij Kringloopwinkel Okazi op zoek naar materiaal dat zou passen bij de inrichting van een specifieke etalage en geeft zo een tweede leven aan tweedehands materiaal.

Handelaars moeten hun etalage regelmatig vernieuwen en dat vraagt tijd, geld en energie in. Bovendien komt de decoratie achteraf in de kelder terecht en dat wordt nu hergebruikt. Als de etalage opnieuw verandert, gaat het materiaal terug naar Okazi.

LUCA & duurzaamheid

Hoe duurzaam is LUCA? Wat kunnen we doen om onze voetafdruk te verkleinen, diversiteit te laten floreren en de meest aangename studie- en werkplek te creëren? The time is now! 

LUCA gaat voluit voor duurzaamheid. Wil je meer weten over Green Impact, circulair design, trage technieken, vegetale inkten, herbruikbare sets, makers die de uitstoot van hun project monitoren, podcasts over diversiteit, de opleiding ‘Design for impact’? Check dan onze overzichtspagina!

Spread the word