za 25.12.2021 - za 01.01.2022

Bij jou in de buurt!

181 km, de afstand die onze campussen verbindt

Een route van 181 km verbindt de campussen van LUCA. De route loopt van Genk naar Gent via Leuven en Brussel. Dit is de route die we samen afleggen tijdens de LUCArun.

Afgelopen editie namen er 175 sportieve enthousiastelingen deel in 31 teams. Ze gingen de uitdaging aan om deze challenge tot een goed einde te brengen. De teams legde heel wat kilometers af en droegen bij aan een opleiding voor een jonge vluchteling. Samen kunnen we met de opbrengst van deze actie een verschil maken.

Dit jaar willen wij opnieuw een jonge vluchteling met creatieve ambities de kans geven op een betere toekomst en daar hebben we jullie voor nodig. Loop samen met LUCA voor een gemeenschappelijk doel.

#LUCArun op instagram

Virtueel lopen, wandelen of fietsen

De LUCArun vindt virtueel plaats. In een team van zes overbrug je de afstand van de route tussen de campussen dichtbij huis. Je vormt een team met medestudenten, collega’s of vrienden en werkt samen toe naar het doel van 181 km. Je kiest hierbij zelf of je jouw bijdrage loopt, wandelt of fietst bij jou in de buurt. De kilometers die je aflegt registreer je via je favoriete trainingsapp. Wanneer je deze gegevens inlaadt in ons online platform kan je zien hoe ver je samen met je team gevorderd bent op het traject.

Jonge kunstenaars op de vlucht een kans geven

De LUCArun wil jonge kunstenaars die oorlogsgeweld en vervolging ontvlucht zijn de kans geven om een kunstopleiding te volgen. Het is niet vanzelfsprekend om een opleiding te kunnen volgen als nieuwkomer. Deze mogelijkheid op een kunstopleiding kan kansen bieden voor een betere toekomst.

Sahim Omar Khalifa is peter van deze actie. Vandaag is Sahim een LUCA alumnus en gevierd filmmaker. Minder geweten is dat hij 17 jaar geleden in Brussel uit de laadbak van een vrachtwagen stapte. Hij had er een gevaarlijke reis van meer dan 4000 km op zitten. Toen hij aankwam had hij een diploma in boekhouding, maar de sterke drang om verhalen te vertellen liet hem niet los. De Brusselse filmopleiding van LUCA gaf hem de kans om daar iets mee te doen. Hij leerde hoe hij zijn verhalen filmisch kon vertalen en behaalde hiermee veel succes. Ondertussen staan er meer dan 100 internationale filmawards op zijn palmares en is hij lid van het Oscar Comitee.

Door deel te nemen aan de LUCArun kan jij helpen om opnieuw een kans te geven aan een jonge kunstenaar op de vlucht.

Hoe kan je deelnemen?

  • Sluit je gewoon aan bij één van de bestaande teams.
  • Is je team volzet of wil je zelf een team beginnen neem dan contact met vrienden@luca-arts.be
  • In de week van 20 december ontvang je een mail met daarin de manier waarop jij met jouw team kan starten aan de virtuele LUCArun '21. 

Tips en Tricks

  •  Maak je loopambities waar met de loopschema’s van Start to run
  •  Houd contact met je teamleden en motiveer elkaar, je kan er zelfs een wedstrijd van maken
  •  Kom tot rust en optimaliseer je mentale gezondheid door te bewegen in de natuur
  •  Verken je buurt en ontdek nieuwe routes om te wandelen, lopen of fietsen
  •  Het kan ook anders: leg je liever je kilometers af op een hometrainer bij je thuis dan kan dat

Veel succes!

Praktisch?

Wanneer: Zaterdag 25 december tot zaterdag 1 januari.
Waar: Waar je maar wil. Je legt je kilometers af bij jou in de buurt en registreert ze via je favoriete trainingsapp.
Kostprijs: Je inschrijving kost 10 EUR. LUCA zorgt voor een medaille. Meer storten mag natuurlijk ook.
 

Spread the word