02.11.2023

Madelief Peet en Charlot Vael winnen Prijs van de Boghossianstichting België

Jaarlijks reikt de Boghossianstichting een prijs uit aan verdienstelijke eindwerken van kunststudenten. Dit jaar selecteerde de stichting twee Graduatestudenten van LUCA School of Arts, met name Charlot Vael en Madelief Peet. Charlot is een MA in Illustratie en Madelief in Textiel design.

Andere winnaars zijn Renée Somers (Printmaking & drawing) en Alessio Ragno Capone (In situ) van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, aan Emma Arnaud, Jules Playa-Arruego en Célestine de Williencourt van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel, Celia Rancelot (Schilderkunst) et Léonie Chauchat (Keramiek) van de Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre.

De geselecteerde laureaten ontvangen een bedrag van 2.000 €.

Organisatie

Dit initiatief is gegroeid uit een samenwerking met de Academie van Antwerpen en ArtContest. Jaarlijks lauwert de Boghossianstichting verdienstelijke eindwerken van kunststudenten in België. Dit initiatief is een van de projecten waarmee de stichting haar educatieve en artistieke missie realiseert.

Eerdere laureaten

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts