do 16.06 - za 18.06.2022

OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven, route: https://goo.gl/maps/fK1a9Ynwzss34STa9

Theatervoorstellingen en performances

Wat als je bang bent om te leven, en tegelijk bang bent on te sterven? Wat als je elke dag geconfronteerd wordt met de keuze tussen stilstaan en vooruit gaan? Wat als je de rest van je leven blijft verlangen naar meer?

In ‘Masja’ gaat actrice en theatermaakster Laura Laman in dialoog met de 19e eeuwse Russische theaterschrijver Anton Tsjechov. Door teksten uit zijn klassieker ‘Drie Zusters’ te combineren met haar eigen teksten creëert zij een monoloog waarin ze een van de complexe personages uit het stuk probeert te doorgronden, en tegelijk zichzelf beter leert begrijpen.

Waarom blijft zij, een optimist die de wereld door een roze bril ziet, steeds weer terugkeren naar de gepijnigde personages van Tsjechov die alle hoop verloren zijn? En hoe brengt zij, als actrice, deze personages tot leven?

Vertrekkend vanuit de invloedrijke spelmethode en uitgebreide scriptanalyse van Amerikaans theatericoon Stella Adler neemt ze een duik in de wondere wereld van Tsjechov, op zoek naar antwoorden.

Credits:

Tekst: Anton Tsjechov, Laura Laman
Spel: Laura Laman
Muziek: Andrey Sychra, Samovar Russian Folk Music Ensemble, Vladimir Troshin, Golden Ring Ensemble, Gruppa Malyshi
Coaching: Katja Dreyer, Barbara Vandendriessche
Productie: LUCA Drama

Met dank aan: Violeta Tovianskaite-Laman, Wim Laman, Sinay Bavurhe, Peter Anthonissen, Barbara Revalk, Mats Elsen, Perry Brienen, Saloua Hassani, Mitzi Ceusters, Mathijs Deheegher, Anneleen Laeremans

waar: OPEK, Vaartkom 4, Leuven

wanneer: 

- 16 juni om 17u

- 17 juni om 19u

- 18 juni om 20u30

Verplichte reservatie via: https://luca-drama.be/blog/reservatie/evenementen/

#weart #wijzijnlucadrama

Spread the word