Masterassessment FILM BRUSSEL

Master in de Audiovisuele Kunsten

campus Sint-Lukas Brussel academiejaar 2024-2025

Info over het verloop van het assessment

Het Master Assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Je ontvangt na je registratie per mail een link naar het online Master Assessment en doorloopt de verschillende onderdelen voor woensdag 20 maart 2024 (11:00 ochtend), maandag 24 juni 2024 (11:00 ochtend) of vrijdag 30 augustus 2024 (11:00 ochtend) (afhankelijk van de gekozen periode). Daarna ontvang je eventueel een uitnodiging voor een interview (zie data onderaan).

DEEL 1 - ONLINE INDIENEN DOCUMENTEN

 1. MOTIVATIE: Schrijf een motivatiebrief waarom je voor deze opleiding kiest.
 2. CURRICULUM VITAE (CV): Laad jouw CV op via de online Master Assessment link.
 3. MASTERPROEF – MASTER PROJECT: De eerste ronde van je aanvraag bestaat uit een voorstel voor een masterfilm en een masterscriptie (samen vormen ze de masterproef). Toon hierbij aan dat je kan reflecteren over je artistiek werk en creatieve praktijk en plaats jezelf in het ruime veld van het bewegende beeld. Geef de kern aan van een project dat ontwikkeling vergt tijdens de masteropleiding. In de registratie-bevestigingsmail of op de LUCA website kan je het sjabloon voor deze opdracht terugvinden. 
 4. PORTFOLIO (EIGEN WERK): Stel een portfolio samen dat bestaat uit recent eigen werk. Het moet aantonen dat je over de nodige vaardigheden beschikt. Dit dien je te illustreren aan de hand van volgende items:
  • Reeds afgeronde studies (met vermelding van opleidingsonderdelen, ateliers …);
  • Portfolio (grafisch werk, stages, installaties, schetsboeken, festival/musea selectie, nominaties of awards …);
  • Iedere film in het portfolio moet duidelijk de taakomschrijving van de kandidaat vermelden (vb. regie, scenario, DOP, geluid …);
  • Links naar een persoonlijke website, blog …

  Meer info vind je in het document 'Master portfolio requirements'. Stilstaande beelden voeg je samen in één document (pdf), voor bewegende beelden vermeld je de link naar Vimeo, Youtube of een andere bereikbare plaats (met of zonder paswoord). Voor een website zet je ook het webadres in een pdf-document.

DEEL 2 - INTERVIEW

Gesprek met de docenten

De interviews worden op de campus of online georganiseerd. Enkele dagen op voorhand word je per mail op de hoogte gebracht of je op basis van het artistiek dossier (motivatie, portfolio, voorstel Masterproef - Master Project en CV) al dan niet wordt uitgenodigd voor een interview.

De uitnodigingsmail bevat het exacte tijdstip (en de link) voor het gesprek. (Je hoeft Teams niet te installeren op je computer of telefoon. Via de link zal je als gast kunnen deelnemen aan het gesprek zonder dat je een programma moet installeren.)

Tijdens het interview voer je een individueel gesprek (maximum 15min.) met (atelier)docenten van het keuzetraject Film. In dit gesprek wordt gepeild naar de creatieve competenties en het creatief potentieel aan de hand van het portfolio en het document ‘Masterproef - Master Project’. Het is dus een gelegenheid om jouw motivatie en oriëntatie onder woorden te brengen en te verdedigen.

BEKENDMAKING VAN DE RESULTATEN

Je wordt binnen een week na afronding van de procedure per mail op de hoogte gebracht of je in de master mag starten, via een schakel- of voorbereidingsprogramma kan doorstromen of niet wordt toegelaten. In de eerste twee gevallen ontvang je eveneens de richtlijnen voor definitieve inschrijving.

Veel succes!

DATA

Deadline online gedeelte indienen* 

Interview** Bekendmaking resultaten
WO 20 MAART 2024 (11:00 ochtend) WO 27 MAART 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
MA 24 JUNI 2024 (11:00 ochtend) WO 3 JULI 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
VR 30 AUGUSTUS 2024 (11:00 ochtend) VR 6 SEPTEMBER 2024 binnen een week na afronding van
de procedure

* Bij registratie heb je één van deze data geselecteerd.
** De interviews worden op de campus of online georganiseerd.

CONTACT

ONDERWIJSADMINISTRATIE - LUCA School of Arts Campus Sint‐Lukas Brussel

Paleizenstraat 70, B‐1030 Brussel

T+32 2 250 11 00

onderwijsadmin.brussel@luca‐arts.be