TIMING 

Op maandag 21 november 2022 worden de mailboxen en Google drive van LUCA studenten omgeschakeld naar de omgeving van Microsoft 365 (Outlook en Onedrive ) . Tijdens de migratie op zondag 20 november is je mailbox en Google drive mogelijk niet bereikbaar.


NIEUWE M365 OMGEVING (Outlook & Onedrive)

Je studenten e-mailadres blijft hetzelfde, roep/voornaam.naam@ student.luca-arts.be met als alias rnummer@ student.luca-arts.be

Vanaf 21 november zullen nieuwe e-mailberichten toekomen in je nieuwe mailbox. Surf naar https://mail.student.luca-arts.be om ze te kunnen lezen. Het archief van je oude mails en google drive bestanden, vind je na 21 november nog in de Google omgeving. Zie hieronder.

LUCA werkt voor de IT faciliteiten nauw samen met KU Leuven. Hierdoor zie je bovenaan in je nieuwe mailbox het logo van KU Leuven.

Als je ook de nieuwe apps op je computer, tablet of smartphone wenst te installeren  : 

Stap 1 - Installeer office (waaronder Outlook & Onedrive) op je toestel of gebruik een andere mailapp.

Stap 2 - Configureer je mailapp. Opgelet ! Wanneer bij de configuratie om een e-mailadres wordt gevraagd, gebruik hiervoor jeeigenrnummer@kuleuven.be anders zal je nog de oude omgeving gebruiken ! Dit is geen e-mailadres maar een manier van inloggen.  

Windows :  Outlook, Mail en Kalender of IMAP
MacOS : Outlook, Mail en Agenda of IMAP
iPhone/iPad : Outlook voor iOS/iPad of Mail en agenda voor ios
Android : Outlook voor Android, ingebouwde android apps (bv gmail app)

Het is niet mogelijk om een forward in te stellen van de mailbox naar andere mailboxen. Je kan wel je mailbox configureren in een mailprogramma van jouw keuze & dan een regel instellen om de mail door te sturen naar een ander mail-adres.


OUDE GOOGLE OMGEVING (Gmail & Google Drive)

Je oude mailberichten, bestanden of contacten worden niet automatisch overgezet. Je blijft wel toegang hebben tot de Google omgeving als archief tot 1 oktober 2023 of tot je je uitschrijft bij LUCA (als dat vroeger is). Je hebt dus tijd om je bestanden en mails over te zetten.


OPGELET !  DEZE GOOGLE OMGEVING DIENT ENKEL NOG ALS ARCHIEF ! GEBRUIK ZE NIET MEER OM BERICHTEN NAAR ANDEREN TE STUREN ! (doe je dit toch, dan kan het antwoord toch nog in deze mailbox terecht komen !)


De oude Gmail omgeving kan je vanaf 21 november benaderen via http://mail.old.luca-arts.be.


Het e-mailadres in Gmail wordt gewijzigd naar jernummer@old.luca-arts.be. Hou er rekening mee dat je hierdoor in sommige apps opnieuw moet inloggen. Je moet dan inloggen met jernummer@old.luca-arts.be

Je kan ervoor kiezen om belangrijke e-mailberichten die je wil houden, door te sturen naar je nieuwe mailomgeving. Dit doe je door ze door te sturen vanuit de Gmail omgeving naar je @student.luca-arts.be adres. 

Je kan bestanden van Google drive verplaatsen naar Onedrive.  Hoe je dit kan doen, lees je op deze pagina.


UURROOSTER SYNCEN IN AGENDA

Vanaf nu heb je in de nieuwe mailomgeving de mogelijkheid om je persoonlijke LUCA-uurrooster te synchroniseren met je agenda van M365.

Lees hier hoe je dit kan doen :  uurrooster_syncen_in_agenda_nl.pdf


IT HELPDESK

LUCA IT Helpdesk
helpdesk@luca-arts.be

Voor dringende problemen :Tel: 02.250.11.11
Openingsuren: 9:00 - 12:00 & 13:00 tot 16:00