Nele Kintaert

Nele Kintaert (1995°) studeerde in juni 2017 af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Nadien vervolgde ze deze opleiding met een Educatieve Master Muziekpedagogie aan LUCA School Of Arts, campus Lemmens, waar ze in 2021 afstudeerde.

Op het podium was Nele te zien als Beatrice en Tekla in de ‘Maya Show’ (Studio 100) en Barones/US Goede Fee in ‘Doornroosje’ (Deep Bridge).  Ze was ook zangeres bij ‘Brides of Lucifer.’ Sinds 2019 is Nele te zien in enkele kinder- en schoolvoorstellingen: ‘Lotta en de pestvogel’, ‘Lotta en de slodderkip’, ‘De grote instrumentenvoorstelling van Lotta’, ‘De Spiekpietjes musical’, ‘Ik ben Rikki’ en - voor de middelbare scholen - ‘SOS plastiek’.

Wanneer Nele niet op het podium staat, maakt ze geregeld en graag deel uit van het creatieve team. Zo was ze regieassistente bij de voorstellingen ‘STUK’, ‘Tijl Uilenspiegel en Filip II’, ‘Ware Vrienden’ en ‘Er was eens.’ In 2019 regisseerde Nele haar eerste musical ‘Robin Hood’ en aan deze ervaring breidde ze in oktober 2021 een vervolg met de musical ‘Koning van Katoren’. 

Al deze projecten combineert Nele graag met het geven van dans-, musical-, woord-, koor- en notenleerlessen in de Academie van Ninove en zanglessen aan LUCA School Of Arts. Verder werkt ze ook geregeld als zangcoach, presentatrice en schrijft ze stiekem verder aan een eigen voorstelling.