do 14.10.2021, 20u30 - 22u30
Concert

Pascal Sigrist, Muhiddin Dürrüoğlu, Alexander Gurning, Eugène Galand
4 pianisten, 2 piano's

George Gershwin: An American in Paris
Morton Feldman: Vertical Thoughts 1
Maurice Ravel: La valse arr. 2 piano's
Edgard Varèse: Amériques arr. 2 piano's

INTRO Klaas Coulembier – 19.45u

Frankrijk door de ogen van een Amerikaan en vice versa, daar draait alles om in dit concert.

New Yorker George Gershwin gooit in An American in Paris alle remmen los om de bruisende energie van de Franse Parijse hoofdstad op te roepen. In Amériques laat de jonge Fransman Edgard Varèse dan weer horen hoezeer ‘the States’ hem overdonderden. Zijn stuk is een verpletterende klankorgie, een soort stadsversie van Le sacre du printemps. Tussen deze twee hoofdschotels zoekt Morton Feldman de schoonheid van stilstand op, terwijl Maurice Ravel zich onvervaard in een alles verpletterende wals smijt. 

Twee piano’s en vier pianisten staan klaar voor een ratrace van jewelste. 

Covid Safe Ticket

Wij werken vanaf heden voor onze concerten met Covid Safe Tickets. Dit laat toe in alle veiligheid en zonder mondmasker de concerten bij te wonen. Bij het binnenkomen van de campus zal u gevraagd worden uw Covid Safe Ticket voor te leggen, dit kan op je smartphone of op papier

LUCA in concert

Jaarlijks organiseert LUCA een 25-tal concerten. Zowel solorecitals, kamermuziek, koor- en orkestwerken als het grote symfonische repertoire uit een periode van meer dan vier eeuwen komen er afwisselend aan bod. 

Naast die concerten kan je ook regelmatig studenten aan het werk zien tijdens bachelor- en masterproeven en op concertproeven. Deze zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Spread the word