15Jun

LUCA Muziek participeert aan onorthodox concert ter ere van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de EU

De Tsjechische Republiek zal vanaf 1 juli gedurende zes maanden de Raad van de Europese Unie voorzitten. Ter gelegenheid daarvan worden tal van culturele en sociale evenementen voorbereid. De…

24Mar

Luister naar het geluid van de sterren.

LUCA Studenten Media & Information Design brengen wetenschap dichter bij de inwoners van Leuven!

Studenten creëren mobiel publicatiemeubel

Lotte Van Uytvanck en Selah De Ceuster creëerden een presentatiemeubel dat ook kan worden gebruikt voor verkoop van boeken. Het meubel werd eerder gepresenteerd tijdens ZINE VII maar ook tijdens activiteiten op de campus.

LUCA werkt mee aan ‘Circulair Werk(t)’

Circulair loket in Hasselt moet omslag naar een inclusieve, circulaire economie versnellen en fungeert als kennislab en organisator van showcases en events. 

Marina Kazakova publiceert Symphonism

Hoe creëer je een strategie om lyrische poëzie te vertalen in tekeningen? Dat is de centrale vraag in een nieuwe publicatie van de hand van Marina Kazakova. Ze ging hiervoor in dialoog met Bart Dewolf over haar en zijn creatieve denken en reflecteerde over recent onderzoek naar de wijze waarop lyrische poëzie in tekeningen kan worden omgezet.

 

Masterproef Helena Cnockaert geselecteerd voor Watou

Het kunstenfestival Watou 2022 selecteerde de masterproef Kjér mo ekè were (2022). Met dit werk slaat Helena een brug tussen de highbrow (beeld)taal van een internationale kunstscene en het dialect van de plaatselijke plattelandsbevolking.

Virginia Tassinari wint de ADI's Compasso d'Oro

Virginia won die award met haar boek "Designing in dark times: an Arendtian Lexicon". Ze schreef het boek samen met Eduardo Staszowski en gaf het uit aan de Parsons School of Design - The New School. De ADI's Compasso d'Oro is de meest prestigieuze designprijs van Italië, 

Fenia Proost wint Wanatoeprijs 2022

Fenia Proost heeft de Wanatoeprijs 22 gewonnen met een eindwerk dat niet zichtbare beperkingen visualiseert en bespreekbaar maakt.

MOMO, hoe design en sociale innovatie hand in hand gaan

Design for Impact ontwerpt 40 bouwblokken die gemeenten volgens eigen noden kunnen inzetten om net zoals een mama zorg te dragen voor de buurtbewoners.

LUCA Muziek participeert aan onorthodox concert ter ere van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de EU

De Tsjechische Republiek zal vanaf 1 juli gedurende zes maanden de Raad van de Europese Unie voorzitten. Ter gelegenheid daarvan worden tal van culturele en sociale evenementen voorbereid. De Academie voor Podiumkunsten in Praag heeft samen met CESNET en Luca School of Arts uit België een dergelijk evenement georganiseerd.

Green Impact

Green Impact LUCA School of Arts, first edition 201 - 2022, Impact Report

Green Impact Report 2021 - 2022

Stagebureau Interieurvormgeving wint Award voor service learning

LUCA Upstairs, het intern stagebureau van de bacheloropleiding Interieurvormgeving, werd verkozen tot 3de meest belovende pedagogisch project door Uniservitate, een wereldwijd netwerk dat dat "service learning" promoot.