Op vrijdag 8 december organiseert LUCA School of Arts C-mine Genk ‘Innig deelnemen aan…’, een opmerkelijk eerbetoon aan de eenzame overledenen van Genk. De masterstudenten van de opleidingen Fotografie en Productdesign ontwierpen objecten en rituelen voor een eenzame dood. Het project wordt nu afgesloten met een afscheidsceremonie op de begraafplaats van Genk Centrum. 

01.12.2023

Van 9 september tot 5 november 2023 vindt de tiende editie van de Contour Biënnale voor Bewegend Beeld plaats. Met een symposium en een tentoonstelling die zijn gegroeid uit een onderzoeksproject, een première van een film van alumna Mieriën Coppens en het feit dat de biënnale gecureerd wordt door Auguste Orts vzw is LUCA dit jaar mooi vertegenwoordigd op Contour.

Meer over Contour: C0N10UR | Nona

28.09.2023

Afgelopen vrijdag werd de 18de Wanatoeprijs voor kunststudenten in Limburg uitgereikt.  Niet alleen vond de ceremonie dit jaar plaats op C-mine, onze eigen studenten kaapten maar liefst 3 van de 4 uitgereikte prijzen weg: Nikita Aulov (Productdesign, Wanatoeprijs), Ruth Vanherwegen (Fotografie, publieksprijs) Andrea Grimaldi (Game Design, C-mine Student Award). Een dikke proficiat voor hen en al onze genomineerden!

27.06.2023