24Mar

Luister naar het geluid van de sterren.

LUCA Studenten Media & Information Design brengen wetenschap dichter bij de inwoners van Leuven!

9Feb

LUCA in de prijzen tijdens uitreiking Henry Van de Velde Awards 2022

Maar liefst tien projecten van docenten, studenten en alumni vielen in de prijzen waarvan twee Golden Awards. De felbegeerde Lifetime Achievement Award werd weggekaapt door alumnus Productdesign Wim…

26Nov

LUCAgraduates nu ook op postzegels

bpost stelt haar nieuwe collectie postzegels voor. Opvallend daarbij is dat ze twee afstudeerwerken van #LUCAgraduates selecteerden.

Prijsuitreiking Green Impact

We vieren de resultaten van Green Impact, een vrolijke wedstrijd die de campussen helpt verduurzamen. Er ontstonden sinds december 2021 maar liefst 6 Impact Teams op 5 campussen. Daarvan lieten 4 teams zich auditen: de Groene Zwartezusters in Gent behalen zilver! Accreditatie is voor Oscar, Green DC en Groendienst Narafi uit Brussel/Vorst. 

Façade: Genkse studenten verkopen affiches

Façade is een posterverkoop in limited edition van 20 kunststudenten van LUCA School of Arts campus C-mine. In de posters spelen hun zelfgecreëerde maskers de hoofdrol.

 

Cas Lofthus lanceert Parasomnia

#LUCAstudent Animatiefilm lanceert comic waarin een groep jong volwassenen de strijd aangaat met een plotse golf aan nachtmerries.

Studenten werken op SDG - projecten voor de stad Johannesburg

Elf studenten werken drie weken lang collaboraties tussen Noord & Zuid, met als uitdaging elkaars culturen beter te begrijpen, ons eigen werkproces cultureel te verbreden & te leren uit het praktijkproces van anderen.

Lode Peeters lanceert 'Drakenridders'

Drakenridders is het project waarmee Lode Peeters in 2021 afstudeerde.

Genkse studenten maken televisieserie als eindwerk

De artistieke lente begint pas echt als de laatstejaarsstudenten met hun eindwerken bezig zijn. Dat is dit jaar niet anders. Onze Genkse studenten begonnen deze week aan de opnames van de serie Camping Pokkel. TVLimburg was erbij!

Luister naar het geluid van de sterren.

LUCA Studenten Media & Information Design brengen wetenschap dichter bij de inwoners van Leuven!

LUCA in de prijzen tijdens uitreiking Henry Van de Velde Awards 2022

Maar liefst tien projecten van docenten, studenten en alumni vielen in de prijzen waarvan twee Golden Awards. De felbegeerde Lifetime Achievement Award werd weggekaapt door alumnus Productdesign Wim Segers.

Twee VAF Wildcards naar afstudeerfilms van LUCA

Het VAF reikte dit weekend twee van haar vijf Wildcards uit aan LUCA-afstudeerfilms. Aulona Fetahaj kreeg de Wildcard Fictie voor Passé imparfait en Viet Vu wint de VAF Wildcard in de FilmLab selectie met My Own Room. Proficiat! #LUCAfilm #LUCAgrad

Olga Luconicova wint Gouden Beer op Berlinale

Olga Lucovnicova rijgt de prijzen aan elkaar met haar afstudeerfilm My Uncle Tudor. Ze won niet alleen de Best European Short op de European Film Awards, maar ook de VAF Wildcard en de Gouden Beer op de Berlinale, het Berlin International Film Festival.