LUCA test zorgproducten voor dementerenden in zorglabs

Er komen steeds meer producten op de markt die dementerenden en hun mantelzorgers ondersteunen. De effectiviteit van die zorgproducten kan nu ook getest worden in zogenaamde "living labs".

Steve Michiels en Frank Maet publiceren ‘Zelfcensuur – gecorrigeerde gedachten van een tekenaar tekennar’

Is zelfcensuur iets dat auteurs ervaren, toepassen of wensen? Steve Michiels en Frank Maet publiceren een bundel waarin auteurs en tekenaars zich hierover uitspreken.

Je kiest de kunstschool die het best bij je past!

Studenten vertellen wat Interieurvormgeving voor hen betekent en waarom ze het studeren.

Forêt asiatique - Forêt océanique

Lut Pil en Sarah Westphal schrijven publicatie over Forêt asiatique -
Forêt océanique, de bijdrage Sara Westphal aan de Kortrijk Triënnale

#askthedesigner​: Thomas Renwart, Les Monseigneurs

Alumnus Thomas Renwart ofte Les Monseigneur is ‘hot’. Zijn fraaie wandtapijten maakten indruk in 2019 tijdens de Graduation show en de Showcase in Genk. Nadien stelde Renwart tentoon in Knokke, Genk, Eindhoven, Milaan, Berlijn, New York … En tussendoor kaapte hij ook nog twee Henry Van de Velde Awards weg.

LUCA.alumnus Bert Hamelinck kaapt twee Oscars weg!

“Sound of Metal” is in de prijzen gevallen op de uitreiking van de Oscars. Van de 6 nominaties werden er twee verzilverd. Producer is Bert Hamelinck, alumnus van campus Sint-Lukas Brussel en CEO van Caviar. 

LUCA in de prijzen tijdens uitreiking Henry Van de Velde Awards 2021

Maar liefst acht projecten van docenten, studenten en alumni vielen in de prijzen waarvan er drie van de zeven Golden Awards werden toebedeeld aan vier alumni van LUCA School of Arts.