Op kot in Brussel

LUCA School of Arts & KU Leuven Faculteit Architectuur 

Op zoek naar een kot?

Zorgen over de betaalbaarheid van je kot?

Hoe ziet een studentenhuurcontract er uit? 

Huurconflict? 


Op kot in Gent

LUCA School of Arts & KU Leuven Faculteit Architectuur

Op zoek naar een kot?

  • LUCA School of Arts en KU Leuven Faculteit Architectuur beheren geen eigen studentenkamers in Gent.
  • Zoek een kot op de databank van Kotatgent Deze databank vermeldt bij iedere advertentie of het kot voldoet aan brandveiligheid en woningkwaliteit. De gemiddelde huurprijs/maand op Kotatgent voor een kamer in 2021 is €369 excl. kosten en €402 incl. EGW. De gemiddelde huurprijs voor een studio is €502 excl. kosten en €528 incl. EGW.
  • Op dit moment is een enorme schaarste aan studentenhuisvesting in Gent. Wees op je hoede voor frauduleuze advertenties via internet. Probeer altijd een afspraak te maken met de kotbaas voor een bezichtiging van het pand. 
  • Breid je zoekactie uit naar de naburige gemeentes rond Gent: bv. Gentbrugge, Ledeberg (nabij station Gent-Dampoort) of Mariakerke, Wondelgem, Drongen (nabij station Gent-Sint-Pieters). 
  • Vind je niet direct een kot in Gent? Probeer te pendelen voor een semester en start je zoektocht tijdig opnieuw voor het tweede semester. Heel wat koten komen dan opnieuw vrij. 

Zorgen over de betaalbaarheid van je kot?

Hoe ziet een studentenhuurcontract er uit? 

Huurconflict?

  • Stuvo bemiddelt en kan gratis doorverwijzen naar de Huurdersbond voor juridisch advies of contacteer Opkrot.be.  Opkrot geeft studenten gratis online juridisch advies bij huurproblemen. 
  • Vragen? Mail liselotte.dobbelaere@luca-arts.be van Stuvo LUCA Gent. 

Op kot in Leuven

Klop aan bij de Huisvestingsdienst van KU Leuven voor meer info in je zoektocht naar een kot of bij huurconflicten. 


Op kot in Genk


Brandverzekering voor studenten-onderhuurders 

Je vertrekt binnenkort op Erasmus of op stage? Verhuur je kot onder aan een andere student. 
Vermits jij verantwoordelijk blijft voor je kamer en die in dezelfde staat moet terug geven aan je verhuurder, is het belangrijk dat je onderhuurder een goede brandverzekering heeft afgesloten voor het geval hij aansprakelijk wordt gehouden voor brand of aanverwante gevaren.

De huisvestingsdienst van KU Leuven biedt aan alle studenten van de associatie KU Leuven een brandverzekering aan voor €25 (polis geldig van 1 augustus tot 31 juli).